Poslanica Jerkov zatekla poruku: "Ku*vo ustaška"

Poslanica DS u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov objavila je na Tviteru fotografiju poruke koja ju je sačekala u skupštinskoj sali.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

15:50

Poslanica Jerkov zatekla poruku:
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Ona je navela da je poruku videla “nakon što su je horde radikala okružile, vređale i pretile, uz opšte oduševljenje i odobravanje naprednjaka“.

Na fotografiji se vidi da joj je ostavljena poruka “kurvo ustaška“.

Podsetimo, Jerkovljeva je ranije pitala predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kada će Vojislavu Šešelju, osuđenom ratnom zločincu, biti oduzet mandat.

U danu za postavljanje pitanja izvršnoj vlasti u parlamentu, Jerkovljeva je rekla da se u članu 88 Zakona o izboru narodnih poslanika navodi da poslaniku prestaje mandat ukoliko je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest meseci.

"Ne piše ukoliko je pred domaćim sudom osuđen. Ratni zločinac Vojislav Šešelj je prošle srede osuđen na kaznu zatvoru u trajanju od 10 godina, tom čoveku po zakonu nije mesto u skupštini. Sramota je da osuđeni ratni zločinac predstavlja građane Srbije", rekla je Aleksandara Jerkov. Navodeći da je Šešelj rekao da će "razbiti nos" svakom ko ga nazove "ratnim zločincem", Jerkovljeva je kazala da ga DS tako zove i pozvala ga, ako krene da razbija noseve, da počne od nje.

"Evo može od mene prve da krene", poručila je Jerkovljeva.

Predsedavajući Đorđe Milićević (SPS) je pozvao Aleksandru Jerkov da poštuje dostojanstvo svih narodnih poslanika i poručio joj da ona nije ta koja odlučuje ko će sedeti u Narodnoj skupštini i ko će biti poslanik.

Iz DS je potom saopšteno da su poslanici SRS prišli poslanici Jerkov kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili je, vređali i pretili da će joj "razbiti njušku".

To je rekao šef poslanika DS Goran Ćirić.

On je podsetio da je Jerkov ranije danas postavila poslaničko pitanje o statusu Vojislava Šešelja kao poslanika posle pravosnažne presude u Haškom trobunalu i zahtevala od Administrativnog odbora i predsednice parlamenta Maje Gojković da reaguju na pretnje poslaniku DS Tomislavu Žigmanovu i lideru LSV Nenadu Čanku.

"Posle toga, usledio je niz uvreda za govornicom. Međutim to nije bilo dovoljno od poslanica i poslanika radikala. U trenutku kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili su je, seli oko nje i najbrutalnije je vređali i pretili joj, da će joj razbiti njušku, da treba da pazi šta će joj se dešavati narednih dana", rekao je Ćirić novinarima u skupštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: