Milovan Bojić opet na čelu "Dedinja"

Milovan Bojić, lični lekar Vojislava Šešelja i bivši julovac, imenovan je na zasedanju Vlade za novog direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Izvor: B92, Blic

Četvrtak, 28.09.2017.

13:39

Milovan Bojić opet na čelu
Screenshot

Prema saznanjima "Blica", predlog da Bojić bude direktor uputila je Komisija za kadrovska rešenja, a ministri su se pozitivno izjasnili o njegovom postavljenju.

Ovim imenovanjem Bojić se vraća na čelo jedne od najbitnijih i najeminentnijih zdravstvenih institucija u zemlji, u kojoj je bio direktor u vreme režima Slobodana Miloševića.

Zbog zloupotrebe položaja na Institutu Bojić se našao i na optuženičkoj klupi. Tada je, u jednoj odluci suda iz 2012, osuđen na 10 meseci zatvora jer je oštetio Institut "Dedinje" za više od 200.000 nemačkih maraka.

On je osuđen za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, jer je u vreme dok je bio direktor tog instituta pribavio korist drugim osobama.

Inače, ime Milovana Bojića dovođeno je u vezu i sa drugim aferama, a u jednom trenutku protiv njega je vođen pretkrivični postupak za sedam različitih zloupotreba, ali se od većine odustalo.

Nezvanično se pominjao i kao vlasnik klinike "Ostrog", a tužilaštvo je 2011. zatražilo sprovođenje istrage protiv Bojića zbog sumnje da je oštetio kliniku "Ostrog" za 300.000 evra.

Poznat je i po tome što je u lekarskom timu koji se brine o zdravlju haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: