Svet 12

01.05.2024.

21:10

Američki mediji: Zapadno naoružanje nemoćno pred ovim ruskim sistemima VIDEO

Ruske snage uspešno uništavaju američko precizno navođeno oružje pomoću sredstava za radioelektronsko ratovanje, piše „Biznis insajder“.

Izvor: Sputnjik

Američki mediji: Zapadno naoružanje nemoćno pred ovim ruskim sistemima VIDEO
Profimedia

Podeli:

Predstavnik Pentagona, koga citira portal, istakao je da su ruska sredstva za radioelektronsko ratovanje uništila još jedno američko precizno navođeno oružje.

-koja je pretrpela neuspeh u borbama, što naglašava rastući problem suprotstavljanja jeftinim ruskim taktikama ometanja, navodi se u materijalu.

U članku se ističe da je zamenik ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država za nabavku i materijalno-tehničku podršku Vilijam Laplant priznao da nova verzija američkog visokopreciznog oružja nije uspela da pogodi ruske ciljeve delom zbog uspešnog rada sredstava za radioelektronsko ratovanje Oružanih snaga Rusije.

"Ukoliko ovo oružje i ne bude funkcionisalo, neće biti prvo američko visoko precizno oružje koje su osujetila sredstva za radioelektronsko ratovanje", zaključuje se u članku.

Zapadni mediji su više puta isticali efikasnost ruskih sredstava za elektronsko ratovanje. List "Njujork tajms" je pisao da se ovi uređaji uspešno primenjuju za uništenje ukrajinskih dronova.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: