Region 51

09.05.2024.

16:30

Sramota nad sramotama; Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

Vlada Crne Gore glasaće za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN), ali je spremna da podrži i druge rezolucije koje se tiču osude zločina i genocida na ovim prostorima.

Izvor: Tanjug

Sramota nad sramotama; Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Podeli:

"Pridužićemo se osudi svakog genocida", saopšteno je u Vladi.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu Srebrenici, a onda izjavio da je on prozapadni čovek.

"Ja sam se uvek zalagao za prozapadni kurs, to nije nikakva tajna. Ja sam prozapadni čovek, celog života sam proveo na ideološkom zapadu. I tu nema nikakvih dilema, i što se tiče našeg stava u budućnosti", rekao je Spajić.

"Ta rezolucija će se usvojiti, zato što su velike sile stale iza te rezolucije", rekao je Spajić.

Spajić je rekao da čitav region treba da podrži ovu i sve druge rezolucije.

"Upravo ovu rezoluciju koju imamo ispred nas - Srebrenicu. Nikakav problem to nije. Glasaćemo za, rekli smo više puta. Ja sam javno govorio o tome, osuđivali smo genocid. Nemamo problem da to uradimo. Vlada će o tome raspravljati, ali mislim da je to izlišno spominjati jer smo se sporazumno obavezali da vodimo proevropsku politiku", kazao je Spajić.

Podeli:

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: