Vučić u Vladimircima: "Provo će dobiti vodu"; Koceljeva izlazi na "Miloš Veliki" FOTO/VIDEO

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Majur kod Šapca, a potom i Koceljevu. Sada obilazi Vladimirce.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2022.

14:15

Vučić u Vladimircima:
Foto: SNS

"Mnoge važne stvari krenule su iz Majura, još 2015. godine kad smo prvi put tpodelili. Kako Majur glasa, tako i cela Srbija glasa", rekao je na početku skupa.

Vučić je najavio asfaltiranje glavne saobraćajnice u ovom gradu, kao i tabanovačku put, što sve zajedno košta oko milion evra.

"Gradimo auto-put Ruma-Šabac i time se spajate sa Beogradom i Novim Sadom. Ali možda najvažnije za vas je rekonstrukcija šabačke bolnice, i izgradićemo novu bolnicu u Šapcu, koja će koštati oko 50 miliona evra", rekao je Vučić okupljenim građanima.

On se osvrnuo na veliko ulaganje u puteve mačvanskog i podrinjskog kraja, a sve to zahvaljujući uređenim finansijama u Srbiji.

Predsednik ističe da se pozicija Šapca skroz menja sa ovim brzim saobraćanicama.

"Mnogi su to pre nas hteli, ali nisu znali kako. Uvek me pitaju kad ćemo nove puteve da gradimo. Kad imate sve infrastrukturne probleme rešene, kanalizacione probleme, investitori će dolaziti. Taj nobac smo već obezbedili. Samo u Majuru nam treba 23 km kanalizacione infrastrukture. Kada imate sve puteve, gas, infrastrukturne probleme rešene, onda nema razlike između Majura i austrijskih sela", rekao je on.

Kako je rekao, posle toga Srbija će imati više investitora u Srbiji, fabrika za preradu aluminijuma će zaposliti još oko hiljadu novih radnika.

"Zato vas molim da ozbiljno pristupite izborima, jer država nije igračka, i da vaše poverenje ukažete onima koji su u stanju da sve ovo podrže. Srbija se najbrže razvijala u Evropi poslednjih godina. Penzije i plate moraće da rastu, ali samo onoliko i onako kako ekonomija raste", rekao je on.

"Važno je da se ne vraćamo u prošlost, nisam došao da govorim ni jednu ružnu reč o onima pre mene, oni su sve svojim radom pokazali, uostalom kao i mi, a na vama je da prosudite i procenite", rekao je Vučić.

Predsednik je odgovorio na pretnje Ramuša Haradinaja da će "Beograd biti bombardovan".

"Hoćeš li ti da je bombarduješ sa dva bojlera ili neko drugi?", pitao je Vučić Haradinaja.

Važno je da se ne vraćamo u prošlost, među one koji su zemlju urušili, svojim radom, kao što verujem da mi svojim delima govorimo o sebi", poručio je Vučić i dodao da u politički život treba da unesemo malo više poštovanja, a manje mržnje.

"Oni kažu nikad ne reci nikad, a ja kažem da Srbija ne treba da bude u NATO, i da Srbija ne treba da zaboravi Milicu Rakić i Sanja iz Varvarina. Srbiji nije mesto u NATO, moramo da praštamo, al ne smemo da zaboravimo", poručio je Vučić na skupu.

On se osvrnuo i na odluku Rusije da se Srbija nije našla na listi neprijateljskih zemalja, i da iza toga stoji veliki trud države.

"3. aprila vi govorite, beskrajno vam hvala na ovolikoj podršci, živela Mačva, Podrinje, pozdravite porodice, živela Srbija", poručio je na kraju skupa Vučić.

Iako je stranački skup i obraćanje zakazano za 15 časova, građani su se okupili u velikom broju.

Ranije danas, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove fabrike kompanije Mint u Šapcu, nakon čega je otišao u Loznicu.

Koceljeva dobija izlaz na auto-put Miloš Veliki

Foto: SNS
"Uradili smo mi za mnoga mesta, ali za Koceljevu nisam sigurno kad vidim koliko ima neurađenih puteva. Posebno sam došao da vam kažem jednu stvar, trafo stanica se radi, mnogo je skupa, ali to već radimo. Radimo vam izlaz do auto-puta Miloš Veliki, put od 25 kilometara, što će Koceljevu povezati sa celim svetom", poručio je Vučić na skupu u Koceljevi.

On je dodao da se radi na izgradnji zatvorenog bazena.

"To nam je važno da sačuvamo decu u ovom gradu, bez obzira što nema mnogo građana, ali moramo da vodimo o svim građanima Srbije", poručio je Vučić.

"Došao sam da vam kažem da se nalazimo u nimalo lakoj situaciji. Naš narod oseća i zna, dovoljno je da osetite. Od Drugog svetskog rata Evropa i svet teško da su bili u komplikovanijoj situaciji, zato je bitno da ne rušimo mostove prijateljstva, a da čuvamo interese naše zemlje. Najvažnije je da svakome možemo da kažemo u lice da imamo jednu zemlju, da joj je ime Srbija i da hoćemo da štitimo naše nacionalne interese, više nego druge", rekao je on.

"Što se mladih ljudi tiče, imamo obavezu da u Koceljevu dovedemo još jednog značajnog investitora kako bi mogli da se zaposlite. To je naš posao. A pre svega, moći ćete da vidite puteve, videćete mašine svuda", poručio je Vučić.

Predsednik SNS je rekao nekad da žene nekad promišljenije sagledavaju stvari nego muškarci i zahvalio im se na podršci politici mira i stabilnosti.
Foto: SNS
Miting u Loznici Foto: SNS

"Vladimirci će dobiti školu, a Provo vodu"

Vladimirci Foto: SNS
Posle Koceljeve, Vučić je posetio Vladimirce, i tom prilikom obećao da je ovo mesto ušlo u program čiste Srbije, tačnije u projekat izgradnje kanalizacije.

Vučić je najavio da će Provo dobiti vodu. "Ovo vam sve govorim jer mi nemamo problem sa novcem ako sačuvamo stabilnost i mir, koju nećemo moći lako da sačuvamo, uzimajući u obzir tešku situaciju u svetu", poručio je on i dodao da bilo koju odluku ako se pogrešno donese može Srbiju skupo da košta.

Predsednik SNS je rekao da je potrebna odgovornost i da je potrebno ići u budućnost, da bismo nastavili da gradimo zemlju.

"Potrebna nam je pristojna, normalna i racionalna Srbija - rekao je Vučić u Vladimircima, gde ga je sačekao i Milan Mačvan, za koga je lider SNS rekao da je "legenda srpske košarke".

"Vladimirci će dobiti kanalizacionu mrežu, tako da će naša sela biti kao u najrazvijenijim evropskim zemljama", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da sada, više nego ikad, potrebno da se Srbija racionalno zaštiti.

"Da ne ulazimo u sukobe. Nadam se da neće izbiti Treći svetski rat, ali i da dođe do toga, nadam se da nećemo mi biti u tome", poručio je u Vladimircima.
Vladimirci Foto: SNS
Foto: SNS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: