Hronika 19

05.04.2024.

23:55

Građani Bora opraštaju se od Danke; Nova saslušanja; Traži se telo; "Detalji tek nakon obdukcije" FOTO/VIDEO

Još uvek se traga za telom dvogodišnje Danke Ilić koju su ubila dvojica radnika "Vodovoda", nadomak mesta odakle je nestala 26. marta.

Izvor: B92.net

Građani Bora opraštaju se od Danke; Nova saslušanja; Traži se telo; "Detalji tek nakon obdukcije" FOTO/VIDEO
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Podeli:

Podsetimo, Danka je ostala u dvorištu kuće u Banjskom Polju bez nadzora, kada je njena majka otišla da uzme vodu za Dankinog brata. Kada je videla da nema deteta počela je da ga traži, pozvala supruga i potom je alarmirana policija. Takođe, prvi put u Srbiji je aktiviran sistem "Pronađi me".

Završeno

23:32

Ovo su dokazi koji osumnjičene za Dankino ubistvo mogu da pošalju na robiju FOTO

Iako telo devojčice još nije pronađeno, otkriveno je pet krunskih dokaza koji dvojicu osumnjičenih mogu da pošalju na robiju.

22:19

Osumnjičeni stigli u Tužilaštvo

Izvor: TANJUG/TANJUG VIDEO

20:40

Baka i deka ubijene Danke odali počast

Baka i deka ubijene Danke Ilić (2) danas su došli kod Doma kulture u centru Bora kako bi odali počast unuki.

Oni su se grlili i jecali na mestu gde se građani opraštaju od ubijene devojčice, dok je oko njih bio veliki broj uznemirenih meštana, koji su im izjavili saučešće, prenosi Blic.

18:40

"Premestili su telo male Danke; Detalji tek nakon obdukcije": Majorka iznela nove detalje

Majorka policije Bojana Otović Pjanović u intervjuu za "Blic TV" govorila je o potrazi sa telom ubijene Danke Ilić i otkrila kako je tekla istraga i hapšenje ubica S. J. i D. D. koji su priznali da su udarili kolima Danku Ilić.

Majorka policije Bojana Otović Pjanović kaže za "Blic TV" da se nada pozitivnom ishodu u potrazi za telom ubijene Danke Ilić, devojčice koju su ubice S.J. i D. D. udarili službenim automobilom JKP Vodovod, a zatim bacili na za sada nepoznatu lokaciju.

Ceo tekst pročitajte ovde.

18:01

Građani Bora: "Pali smo na testu"

Čitavog dana ljudi dolaze da odaju počast tragično nastradaloj devojčici, a veliki broj građana i dalje se nalazi ispred Doma kulture, neutešni i uplakani pokušavaju da ublaže bol.

Za Blic su rekli da još uvek "ne mogu da dođu sebi".

"Zaista strašno, mislim, šta reći. Tragedija za porodicu, za sve nas, za grad. Nadam se da će što pre da je nađu, da roditelji mogu da sahrane dete. Ovo je mučenje pre svega za njih," rekla je jedna meštanka.

"Velika tragedija, ne znam šta reći a ne zaplakati... Pali smo na nekom testu, ne znam, prosto ne možemo ni da se pomirimo s ovim da je moglo da se dogodi. Ne pamtim da se nešto ovako desilo i nadamo se da se neće nikada ni ponoviti. Samo podrška roditeljima, šta drugo reći," kaže građanka Bora.

16:53

16:24

16:21

Nove informacije o potrazi za telom Danke

Pripadnici forenzike MUP-a nalazi se na svega nekoliko kilometara kod Brestovca gde traže telo Danke Ilić (2).

Reporteri "Telegraf.rs" javljaju da pretražuju džakove cementa pored puta.

Ceo tekst pročitajte ovde.

14:42

Jedan od osumnjičenih hteo da se nagodi?

Jedan od ubica male Danke Ilić (2) navodno je pokušao da se nagodi kako bi sebi obebedio manju kaznu, preneli su mediji.

14:11

U pravoslavnom Hramu Svetog Georgija pomen za Danku, radnici preduzeća gde su bili zaposleni osumnjičeni za ubistvo pale sveće za Danku

14:11

Osumnjičeni za ubistvo

12:51

"U istrazi su toliko toga priznali, ali ne i lokaciju na kojoj je telo"

U Birou MUP-a Srbije za saradnju sa medijima rekli su za "Blic" da se potraga za teloM danke radi na centralnoj lokaciji kod deponije na koju ih je ranije doveo jedan od uhapšenih, ali kažu da ne mogu da se oslone na njihove izjave.

Pretraživaće se deponija, kao i sve lokacije koje su osumnjičeni naveli.  "U istrazi su toliko toga priznali, ali ne i lokaciju na kojoj je telo. Preciznije, rekli su više lokacija", rekli su.

Jedan od osumnjičenih, kako je ranije navedeno, ima blokadu, i ne može da se seti gde je premešteno telo devojčice koja je odneta s deponije, dva dana nakon što su je na nju bacili.

12:44

Otac S.J: U šoku sam

D.J. , otac S.J. osumnjičenog za ubistvo malene Danke Ilić (2), zatvorio se u kuću u selu Luka i odbija da razgovara sa bilo kim. Ipak, reporteri Telegrafa, koji izvešatavaju iz ovog sela, na kratko su uspeli da mu postave pitanje.

"U šoku sam.  Šta mogu da vam kažem", gotovo nam je odbrusio, pa dodao: "Ništa još nije gotovo. Za sada se dobro držim."

11:44

Tužne scene iz Bora

11:33

Bageri i dalje traže telo

11:32

Kamion odvezen sa deponije

Sa gornjeg dela deponije je odvezen još jedan kamion, javlja reporter "Blica" sa lica mesta. Bageri i dalje kopaju u potrazi za telom ubijene Danke.

11:31

Kopa se na dva dela deponije

Na deponiji na kojoj se traži telo Danke Ilić, policijske snage od jutros ponovo kopaju na dva dela, gornjem i donjem. Prilaz je još uvek zabranjen, a kamioni se samo smenjuju. Policija obezbeđuje oba prilaza. Bager koji radi na iskopavanju đubreta, spusta se sve niže niz padinu dok se paralelno krči i šuma, javlja Blic.

11:01

Otac osumnjičenog D.D: I drugog sina su mi odveli u policiju

Otac jednog od posumnjičenih za ubistvo Danke, R.D. rekao je da je policija odvela i njegovog drugog sina, na ispitivanje.

"Ako je kriv, neka odgovara, a to će sud da utvrdi. Evo odveli su mi i mlađeg sina na ispitivanje u policiju. Ja sam srčani bolesnik, juče je dolazila Hitna pomoć da mi pomogne, da nisam popio bromazepam, ne bih mogao ni do kapije da izađem“, rekao je R.D.

10:59

Rekonstrukcija i otvorena pitanja

Izvor: prva

10:58

TV Prva: Da li se moglo pretpostaviti da je Danka mrtva

Izvor: prva

10:47

A ako se telo ne nađe?

Stručnjaci navode da počinioci mogu da budu osuđeni iako se ne pronađe njeno telo.

Dr Ljubiša Božić specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak istakao je da telo nije potrebno da bi se zločin dokazao, jer postoje i drugi dokazi

"Detaljno će se sve pretražiti. U takvoj priči materijalizacije dokaza telo nije potrebno. Dovoljno je sudijsko ubeđenje da oni dobiju adekvatnu kaznu", kaže Božić i dodaje:

"Proteklo je deset dana od nestanka, desilo se i premeštanje. Neminovno je da će doći do promena koje će sprečiti lekare da utvrde sve povrede i promene. Bojim se da će na osnovu nekih potencijalnih povreda to da se verifikuje. Za sud je jako važno sve ono što se vidi, ako ima nekih otvorenih povreda, potkožnih povreda, to će sve biti značajno zbog tih primarnih kontakta."

"Ovde je jako važno da li je devojčica bila živa, što ja mislim da jeste. Prvo zbog brzine kojom je išao taj auto, drugo zato što su njena tkiva elastična i verovatno je došlo do neke povrede. Tako da verovatno je smrt nastupila kasnije, ali na koji način pokazaće istraga", dodao je on.

10:46

Četiri tajna detalja istrage ubistva Danke Ilić koje je policija danima krila od nas

09:37

Mediji: "Rekao je - teško da će je naći"

Meštanka sela Luka kod Bora, iz radnje koja se nalazi preko puta kuće u kojoj je osumnjičeni S.J. živeo, kaže da je sa njim poslednji put razgovarala pre dve noći. Kako kaže, on se tada potpuno hladnokrvno raspitivao da li je mala Danka pronađena.

"Pitao je šta se dešava sa malom, jesu li je pronašli, pošto je to danima glavna tema u selu. Rekla sam mu da je nisu našli, a on je prokomentarisao da će teško i da je nađu", reklaje ta komšinica govoreći o ubijenoj Danki Ilić za Blic.

09:24

TV Prva: Žandramerija s ocem osumnjičenog traži

Kako javlja reporterka TV Prve, policija je nastavila potragu za telom ubijene Danke Ilić. Danas će se pretraživati i selo Luka, iz kog je jedan od osumnjičenih za ubistvo. Juče je u tom selu bila i Žandarmerija koja je, s ocem osumnjičenih, pregledavala napuštene objekte za koje se sumnja da bi mogli biti mesto na kom je zakopano telo.

08:15

Danas potraga u selu Zlot

Pretpostavlja se da će se potraga za Dankinom telom danas nastaviti u selu Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih za ubistvo, javlja reporter Tanjuga iz Banjskog Polja.

08:12

Jedan potez osumnjičenog sve je šokirao

Psihološkinja Branislava Stević, analizirajući postupanje osumnjičenih za ubistvo male Danke, rekla je za RTS da je jedan potez sve šokirao. Kako je navela, jedan osumnjičeni je, na poziv svog direktora, krenuo u potragu za devojčicom.

"Mogu da zaključim da se radi o poptunom nedostatku empatije, taj psihološli profil treba da se proveri", rekla je Stevićeva. "U društvu imamo manjak reakcija koje su ljudske i humane. Stalno se bavimo koliko je bitno da se brinemo o drugima, a ovde imamo primer da je sve to izostalo i potpuni nedostak ljudske empatije", istakla je Stevićeva.

08:12

Nema novih informacija

Trenutno nema novih informacija u vezi potrage za telom devojčice. Pretpostavlja da se pretražuju druga mesta, kao i da je juče, osim divlje deponije, gde su, po prvim izjavama, počinioci zločina bacili telo devojčice, pretraga izvršena na nekoliko lokacija, između ostalog pretražena je i kuća jednog od osumnjičenih, S.J. u selu Luka.

U kući su, kako javlja reporter Tanjuga, bili i pripadnici Žandarmerije, a pretražili su i salaš dede osumnjičenog, koji se nalazi nekoliko kilometara odatle.

Teren se intenzivno pretražuje na više lokacija, jer, kako je juče rekao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, postoji sumnja da je jedan od osumnjičenih prebacio telo sa divlje deponije, gde su ga prvobitno odneli, na drugu lokaciju.

08:05

Deponija očišćena, stigla policija

Kako javlja reporter Blica s lica mesta, na deponiji u Banjskom Polju gotovo da nema više smeća, a upravo je stigo i jedno policijsko vozilo.

08:03

Dva ključna pitanja

Dva pitanja su ključna i dalje: gde i kako je skriveno telo Danke i kako je ubijena, pošto dvojica osumnjičenih, svaljujući krivicu jedan na drugog, daju oprečne izjave.

Jedino je sigurno da je telo preneto sa deponije na drugo mesto.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

20 h

Podeli: