Aktuelno 4

07.05.2024.

22:42

Stan za "samo" 450 evra, ali uz uslov na koji mnogi ne bi pristali

Stanje na tržištu nekretnina u Hrvatskoj, čini se, svakim je danom sve gore.

Izvor: Poslovni dnevnik

Stan za "samo" 450 evra, ali uz uslov na koji mnogi ne bi pristali
Shutterstock/Followtheflow

Podeli:

Mladi do stanova teško dolaze, kvadrati su preskupi, a ni najam se više ne isplati. Situacija je najgora u velikim gradovima kojima gravitira veći broj ljudi, a oglasi za nekretnine po Zagrebu često postanu predmet sprdnje po društvenim mrežama zbog suludih cena i uslova najmodavaca, prenosi Poslovni dnevnik.

Među "smešnim" oglasima našao se i jedan za dvosoban stan na Knežiji, a odmah na početku stoji kako se stan iznajmljuje samo za studente. Cena najma je 450 evra za 60 kvadrata što je čak i razumna cena, ali…

U oglasu dalje stoji kako se stan iznajmljuje isključivo jednoj osobi što je poprilično čudno kada govorimo o stanu od 60 kvadrata u kojem bi bez problema mogle da žive dve osobe. U oglasu se napominje kako je prednost ovog stana blizina apoteke, trgovine, pijace, javnog prevoza, škola i vrtića. Navodi se i kako je stan "pet friendly", piše 24sata.hr.

Pravi razlog

A zatim dolazimo i do razloga zašto je cena najma "samo" 450 evra. Naime, vlasnica traži da u stanu živi samo jedna osoba jer bi ona dva do tri puta godišnje došla iz Splita i prespavala u stanu u drugoj od dve sobe.

"Ona je profesorka i dolazi samo u vreme praznika tako da se u većini slučajeva mimoiđe s zakupcima, ali joj ne smeta ako su u stanu jer je ona u drugoj sobi tih par dana", navodi se u opisu oglasa.

Pišite nam u komentarima, da li biste li pristali na ovakve uslove najma?

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

2 h

Podeli: