Esports B92.net

Overwatch League dan 2: favoriti uspešno pred 250 000 fanova

Ispratili smo i drugi dan (noć?) prve sezone Overwatch lige, kada smo imali prilike da vidimo nastupe i preostalih šest ekipa.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Zanimljiv je i podatak da je oko 250000 konstantnih gledalaca je pratilo prenos uživo na Twitchu. No, da pređemo na mečeve i rezulate.

London Spitfire – Florida Mayhem

Duel ekipa koje imaju maksimalan i minimalan broj igrača na svom rosteru. Spitfire, ekipa sastavljena od koreanskih timova GC Busan i KongDoo Panthera je ušla u ovaj meč kao siguran favorit, ali ekipa sa Floride je uspela da ih iznenadi već na prvoj mapi i osvoji prvi bod u seriji. TviQ i Logix su uspevali da nadmaše Birdringa i Profita, ali već na drugoj mapi su londonski koreanci uspeli da izbore tesnu pobedu. Iako su imali šest izmena na raspolaganju, zanimljivo je da su Spitfireovci nastavili sa istom postavom iz mape u mapu. Ljuta borba se nastavila i na sledeće dve mape, ali je ekipa iz Londona na kraju slavila rezultatom 3-1. Ipak, treba naglasiti da su momci sa Floride pokazali zube, iako su ih mnogi karakterisali kao jedan od najslabijih sastava pred početak lige.

Philadelphia Fusion – Houston Outlaws

Ekipa Fusiona je po mnogu čemu bila nepoznata stavka pred početak sezone, jer nisu mogli da se takmiče u pred-sezonskim nastupima zbog logističkih problema. To je dovelo do toga da ih mnogi otpišu i pored dokazanog kvaliteta igrača koji nastupaju za ovaj tim. Ekipa Outlawsa je to osetila na svojoj koži već na prvoj mapi, kada je Dps duo Shadowburn/Carpe prosekao put kroz njih i tako zabeležio prvu pobedu. Tesna borba se vodila na Horizonu, ali je na kraju pobeda pripala Outlawsima koji su tako izjednačili rezultat 1-1. Treću mapu je obeležio Pharah duel Shadowburna i Jakea, koji je Rus lako izdominirao i doneo vođstvo svom timu. Međutim, u poslednjoj regularnoj mapi, Teksašani su uspeli da relativno lako izjednače na Eichenwaldeu i pored sjajne igre Pokoa na D.Va-i, Outlawsi su uspeli da uzvrate predvođeni Jakeom, za čijeg Junkrata Fusion nije imao odgovor. Konačna borba se vodila na tie-breaker mapi, Lijiang Toweru, gde se ponovo videlo da Control nije mod koji leži Outlawsima i Fusion je na kraju slavio konačnim rezultatom 3-2.

Boston Uprising – New York Excelsior

Sportsko rivalstvo Bostona i Njujorka se nastavlja i u Overwatch E-sportu već na početku Overwatch lige. Ove dve ekipe su sušta suprotnost jedna drugoj – ekipa Bostona je sastavljena od relativno nepoznatih ali talentovanih igrača, dok je sa druge strane sastav Njujorka kompletno sastavljen od proverenih koreanaca, uglavnom iz tima LW Blue. Ono što je iznenadilo na početku je to da se u sastavu NYXL-a od samog početka nije našao Pine, igrač koji se u pred-sezoni pokazao kao neverovatan Dps igrač. I pored toga, njegova ekipa je slavila na prvoj mapi, iako je ekipa Bostona pružila snažan otpor. Ali već na Horizonu, ekipa Bostona je pokazala da njihov dive ponekad može da bude i potpuno nezaustavljiv, te su Striker i ekipa iznenadili sve i uzeli mapu Njujorčanima. To je navelo štab NYXLa da za Control uvede Pinea, koji je zatim sa McCree praktično potpuno sam pobedio mapu za svoj tim, da bi se potom vratio na klupu uz ovacije publike. To je izgleda bilo dovoljno da prelomi meč, jer je njegova ekipa lako pobedila i Numbani i slavila sa 3-1.

Sa ovim mečevima imamo i konačne rezultate prvog kola lige, a stanje na tabeli možete videti ispod. Kao što vidimo, poredak na tabeli kod jednakih bodova će diktirati saldo pobeđenih i izgubljenih mapa. Liga se nastavlja već večeras, a na programu su sledeći mečevi: Los Angeles Valiant – Dallas Fuel; Florida Mayhem – Boston Uprising; San Francisco Shock – Shaghai Dragons.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.