eSports

Sreda, 14.12.2022.

19:38

Apple konačno popustio? Fortnite se možda vraća na iOS!

Kako prenosi Bloomberg, Fortnite će se možda konačno vratiti na Apple uređaje kao što su iPhone i iPad, već 2024. godine u Evropi. Iako su ovo zaista uzbudljive vesti za fanove popularnog battle royale-a, uzmite ih sa velikom rezervom.

Izvor: RUR

Apple konačno popustio? Fortnite se možda vraća na iOS!
Foto: Epic Games

Fortnite će možda ponovo biti dostupan na iOS-u zbog Apple-ovog najnovijeg projekta koji će omogućiti ”alternativnim” app prodavnicama da posluju na njihovim uređajima. Ovaj projekat je pokrenut nakon donošenja novog zakona u Evropi pod nazivom Zakon o digitalnim tržištima (Digital Markets Act), koji, između ostalog, sprečava kompanije kao što su Apple i Google da monopolizuju tržište, čime se ograničava izbor potrošača i poslovanje nezavisnih developera.

Kada ovaj zakon bude bio na snazi 2024. godine, korisnici bi teoretski mogli da koriste Google Play prodavnicu na iOS uređajima ili Apple App Store na Androidu. Ali ono što je najvažnije jeste to što će ovaj zakon omogućiti drugim kompanijama da otvore sopstvene app prodavnice.

Fortnite_blog_creative_CM07_News_Featured_CreativeMode_Announce-1920x1080-f2b3606efe82d43a4a89ba8efbb00b630641e754Foto: Epic Games

To znači da bi se Fortnite konačno mogao vratiti na iOS uređaje. Epic Games je još u avgustu 2020. godine uveo metod direktnog plaćanja u Fortnite na Apple uređajima, koji tehnički ”zaobilazi” obavezan porez u App Store prodavnici koji Apple forsira. Nakon Epic-ovog poteza, Apple je uklonio Fortnite uz App Store-a, otkada bukte veliki legalni sukobi između dve kompanije.

Zakoni slični Zakonu o digitalnim tržištima takođe bi mogli biti doneti u drugim državama, a zvaničnici u SAD i drugim zemljama takođe se zalažu za svoje verzije ovog zakona. Izvršni direktor Epica Tim Svini podržava uvođenje američke verzije ovog zakona, poznate kao Zakon o otvorenim tržištima aplikacija (Open App Markets Act).

Usvajanje ovih zakona ne garantuje povratak Fortnite-a na iOS, ali je ipak odličan prvi korak ka tome.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: