Esports B92.net

Najavljen mobilni PUBG turnir vredan 600 000 dolara

Tencent Games i PUBG Corp. su ove nedelje najavili novi PUBG esport događaj, ali sa zanimljivim obrtom.

Nikola Savić RUR
Podeli

Događaj se zove PUBG Mobile Star Challenge, i kao što ste već videli u naslovu, u pitanju je PUBG turnir koji će se igrati isključivo preko mobilne verzije igre.

Turnir će imati i pozamašni nagradni fond od 600 000 dolara, i ovo je verovatno veliki pokušaj ove dve kompanije da nastave da guraju mobilno tržište, koje je u Aziji već praktično primarno kada je gejming u pitanju, ali u zapadnom svetu i dalje nije uzelo korena.

Glavni sponzor turnira je Samsung Galaxy Note9, a veliko finale će se održati u Dubajiu krajem ove godine. Na njemu će učestvovati šest tima koji će predstavljati glavne regione sveta: Evropu, Severnu Ameriku, Južnu Ameriku, Kinu, Japan/Koreju i ostatak Azije.

Ekipe za mesto na ovom turniru boriće se preko regionalnih kvalifikacija, od kojih je prvi evropski, ovog vikenda u Kijevu. Više informacija o događaju, potražite na zvaničnoj stranici.

Izvor: RUR

Ostalo

Real Madrid predstavio eSports arenu

Legendarni “kraljevski” klub je ovih dana predstavio plan za obnovu i redizajn čuvenog stadiona Santijago Bernabeu, koji bi bo planu trebao “kraljevima” da donese dodatnih 150 miliona evra zarade godišnje. Radovi na redizajnu bi trebalo da krenu početkom naredne godine i prema procenama, koštaće nekih 525 miliona evra.

Ostalo petak 28.09. 13:54 Komentara: 2

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Artifact nam je ovih dana predstavio još nekoliko novih karata

Na PAX West-u smo imali priliku da po prvi put da vidimo kako izgledaju neki deckovi u novoj igri. Tokom tih par dana, igrači su mogli da isprobaju jedan od četiri decka, koji su unapred bili napravljeni. Na oficijalnoj Artifact tviter stranici, Valve se ovih dana pobrinuo, da skoro svaki dan vidimo bar jednu novu kartu.

Ostalo utorak 18.09. 17:14 Komentara: 4
strana 1 od 3 idi na stranu