Esports B92.net

Filipinski esportisti dobijaju državne licence i pro status!

Iznenađujućim potezom, filipinski predsednik Rodrigo Duterte je otvorio mnoga svetska vrata filipinskim esportistima.

SyS KlanRUR
Podeli

(na slici, Duterte i svi ovogodišnji učesnici The International sa Filipina)

Sjajne vesti smo čuli sa Filipina. U jeku paničnih prikupljanja viza za The International, mnogi su se pitali koliko će ove godine biti oštećeni SEA i kineski timovi. Kina je skoro pa bezbedna (čeka se iG.BoBoKa) a za SEA nismo znali šta će se desiti.

Problem zbog kojeg timovi poput SEA TNC Gaming nisu odlazili na turnire do sada, dobio je rešenje na zaista sjajan ali i neočekivan način. Predsednik Filipina, nekima omiljeni, nekima ozloglašeni, Rodrigo Duterte je ugostio filipinske profesionalne Dota 2 igrače. Epilog priče jeste da će svi učesnici ovogodišnjeg TI dobiti status profesionalnog sportiste po ekspresnom postupku, što će im praktično rešiti bilo kakve buduće probleme ovog tipa.

Ogromno razumevanje koje je ukazao ovaj predsednik države je sjajan potez za sve mlade, pogotovo jer ovi timovi i igrači potencijalno mogu da donesu milione dolara nazad u domovinu. U budućnosti će profesionalni igrači moći da podnesu zahtev za dobijanje statusa profesionalnog esports atlete u različitim disciplinama, koji će morati da opravdaju uspesima, ali to je u svakom slučaju veliki korak napred, čak i za državu koja je samo prošle i ove godine ugostila turnire i esports takmičenja vredna više od 5 miliona $, a na TI7 šalje čak 11 takmičara, što je drugi najveći broj posle Kine za pojedinačnu državu.

Izvor: KlanRUR

Ostalo

HARDWARE: Logitech G613 – profesionalna bežična tastatura

Poslednjih godina vidimo eksploziju mehaničkih tastatura na tržištu proizvoda namenjnih gejmingu i eSportu, prosto kao da više niko ni ne može da se igra na standardnoj, membranskoj, tastaturi. S druge strane Logitech promoviše svoju bežičnu Lightspeed tehnologiju koja omogućava iste performanse periferija kao i kroz kabl i tako smo dobili svojevrstan prvenac – mehaničku bežičnu tastaturu G613

Ostalo utorak 17.10. 15:58 Komentara: 3

Esports naišao na nove probleme u svom proboju na Olimpijadu

Najnovija disciplina koja nas sve opčinjava a mogla bi postati Olimpijska, esports, naišao je na novu prepreku u svom proboju na najelitnije globalno, sportsko takmičenje. Iako je lobiranje iza esports disciplina dovoljno jako, a kvaliteti ovih igrača prepoznati, predsednik IOC (međunarodni olimpijski komitet), Tomas Bah je izjavio da najveći problem sada predstavlja količina nasilja u nekim igrama.

Ostalo sreda 30.08. 15:09 Komentara: 9

MSI vs PGL Major vs TI7 – šta se najviše gledalo?

Sajt esportscharts objavio je statistike sa najvećih turnira LoLa, Dote i CS:GO. Na crtu su stali PGL Major Krakow, The International 2017 i Mid-Season Invitational. Neki kažu da ovo poređenje nije fer za LoL, jer je World Championship dosta veći i popularniji turnir, ali on će se održati tek septembra. Za sada je MSI uzet za poređenje, ali ni on nije ništa lošiji.

Ostalo sreda 16.08. 01:57 Komentara: 3
strana 1 od 15 idi na stranu