Esports B92.net

ASUS i Zvezda nastavljaju dominaciju

Kao i svaki put do sada ekipa RUR-a vam prenosi svoje viđenje novog kola Esports Balkan Lige.

Mihailo Marković RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ovoga puta kolo EBL-a je otvorio meč između ekipa LVL Up-a i ASUS Rog Elite-a. Meč je počeo veoma standardno bez invejdova i ranih gankova, tako da do 10. minuta nismo imali prilike da vidimo neku značajniju akciju ili kill. Međutim, u 11. minutu ovog gejma džangleri obe ekipe dolaze na mid lejn i svaka ekipa odnosi po jedan kill. Nakon ove bitke ekipa LVL Up-a uspeva da ukrade heralda protivničkom džangleru i uz pomoć njega unište skoro celu tier 1 kulu na topu. Međutim, ASUS ovo nije poljulalo, tako da oni nastavljaju da igraju u svom dominantnom stilu i uspevaju da se vrate u ovaj game uzevši prva tri zmaja u svoju korist. Veoma brzo nakon toga uspevaju svojoj ekipi da donesu i barona uz pomoć koga su nakon toga uspeli da završe gejm i time sebi obezbede 7. pobedu u EBL-u.

Drugi meč koji se odigrao bio je između ekipe WILD i ekipe Random 5. Partija je počela na veoma sličan način kao i prošla. Rana faza ovog gejma prošla je bez nekih bitnijih dešavanja. U 10. minutu džangler ekipe WILD-a uspeva da gankuje mid lejn i time svojoj ekipi obezbedi prvi kill. Nakon toga WILD kreće da dominira ovaj gejm i polako uzima objektive u svoju korist. Ključni momenti u ovom gejmu bili su dva team fighta koja su se desila kod Baron pita iz kojih je ekipa WILD-a izašla kao ubedljivi pobednik. Nakon toga oni uzimaju Barona i uz pomoć njega za malo više od pola sata uspevaju da pobede ovaj game i sebi poprave skor na 4:4.

Nakon ovog meča odigrao se slovenački derbi između ekipa The Plan i Upper Echelon. Ovo je definitivno najinteresatnija partija koja se odigrala juče. Naime, ekipa The Plan je otpočela ovaj meč i više nego dobro uzevši veoma rano dva kila na bot lejnu. Ekipa je ovime postigla i više nego značajnu prednost i time uspela da uđe u prtivničku bazu. U trenutku kada se činilo da je sve gotovo ekipa Upper Echelon-a uspeva da ejsuje celu ekipu i time totalno preokrene gejm u svoju korist. Nakon 15-ak minuta uspeli su da uđu u bazu slovenačkog rivala i totalno preokrenu ovaj gejm u svoju korist.

Poslednja partija za danas odigrala se između Zvezde i x25. Ekipa x25 je preuzela inicijativu u ovom gejmu na samom početku. Međutim ekipa Crvene Zvezde još jednom pokazuje zbog čega su miljenici svih navijača EBL-a i uspeva da se vrati u ovaj gejm. Po broju kilova ovaj meč je od samog starta bio ravnopravan, ali je Zvezda uspela da probije sve lejnove i uz pomoć svog bogatog iskustva završi ovaj gejm bez većih poteškoća. Ovom poedom ekipa Crvene Zvezde je ostala na vrhu ove tabele zajedno sa svojim najvećim suparnikom ASUS-om.

LoL

Prvi pogled na novog Fddlesticksa i Volibeara

League of Legends fanovi strpljivo čekaju na bilo kakve informacije koje se tiču vizuelnog i gejmplej apdejta koji je planiran za dva heroja: Fiddlesticks i Volibear. Riot je napokon otkrio deo progresa, koji je razvojni tim napravio.

LoL ponedeljak 29.07. 11:24 Komentara: 6

Šesto kolo EBL-a prošlo bez većih iznenađenja

Kao i svaki put do sada ekipa RUR-a vam prenosi svoje viđenje novog kola Esports Balkan Lige. Ovoga puta u pitanju je 6. kolo koje se odigralo ovog četvrtka. Kao i svaki put do sada odigrana su 4 meča, a ovoga puta su na programu bili mečevi između ekipa Asus i The Plan, x25 i LVL Up, Upper Echelon i Random 5, CZV i Wild.

LoL petak 12.07. 12:44 Komentara: 0

Skinovi koji vam daju “blagu” prednost | 1. deo

Iako je svima dobro poznato da je League Of Legends jedna od retkih besplatnih video igara koja je doživela ogroman uspeh koji je i dalje na istom nivou, stvari ipak baš i nisu takve kakve nam se čine. Kao što znate ovaj igra nudi dosta kozmetike koja se može kupovati IRL parama koje ne možete zaraditi igranjem igre. U ponudi su najrazličitiji skinovi za svaki segment ove igre. Okej, ovo do sada ste sve znali, ali da li ste znali da neki od tih skinova mogu uticati na igru i gameplay, iako su oni na izlged samo “obični skinovi”. U ovom tekstu ćemo pričati upravo o tim skinovima koju vam mogu dati blagu prednost u odnosu na ostale igrače koj nisu bili spremni da izdvoje novac za ovu igru.

LoL četvrtak 11.07. 17:49 Komentara: 7

Veliki derbi EBL-a | Random5 i dalje bez upisane pobede

Četvrto kolo Esports Balkan Lige nam donosi ne samo derbi kola već i derbi cele lige sa obzirom na to sa se sučeljavaju ekipe koje su do sada bile neporažene. Naravno reč je o ekipama ASUS Rog Elite i Crvena zvezda koji su u dosadašnjem toku lige postigli skor 3:0. Naravno, to nije jedini meč koji se odigrao u ovom kolu tako da ćemo vam u ovom tekstu preneti kompletnu analizu jučerašnjih okršaja.

LoL petak 5.07. 13:08 Komentara: 0

Rift Rivals: Evropa ubedljivo do titule

Evropa je još jednom dokaazala da je daleko bolja od Severne Amerike, kada je League of Legends u pitanju. Fnatic je savladao TSM u finalnom meču ovogodišnjeg izdanja tradicionalnog Rift Rivals turnira, kako bi obezbedio još jednu titulu šampiona svojoj regiji.

LoL ponedeljak 1.07. 13:12 Komentara: 2

Intervju sa DoubleAiM-om: Želim da donesem titulu Zvezdi

Mnogi ljubitelji regionalne Esport Balkan Lige, bili su šokirani vešću da je Aleksa ’’DoubleAim’’ Stanković prešao u novi tim, nakon duge saradnje sa ASUS-om. Nakon što smo se uverili da nisu samo glasine u pitanju i da je zasita postao igrač Crvene Zvezde, kontakirali smo ga, kako bismo saznali kako se sve to izdešavalo. Evo šta je DoubleAiM imao da nam ispriča:

LoL petak 28.06. 12:55 Komentara: 4

Ko su najbolji heroji Teamfight Tactisca?

Ukoliko ste zainteresovani da se bacite na Teamfight Tactics, koji stiže tokom ciklusa novog League of Legends peča 9.13, napravili smo listu heroja po njihovoj jačini za vas. Lista je napravljena u odnosu na nekoliko kriterijuma, koji uključuju sinergiju sa kompozicijom, sposobnost crowd controla, fleksibilnost i naravno, sam keri potencijal.

LoL četvrtak 27.06. 15:09 Komentara: 1

Počinje nova sezona EBL-a

Ovog ponedeljka počinje nova, peta sezona Esports Balkan Lige. Kao što ste već navikli mečevi se odigravaju ponedeljkom i četvrtkom sa početkom prvog meča u 19h, dok se poslednji meč igra od 22h. Značajna novost za ovu sezonu je to da ćete svaki meč pored uobičajenih strimova moći i uživo da gledate na novom Sport Klub esports TV kanalu.

LoL ponedeljak 24.06. 19:39 Komentara: 0
strana 1 od 3 idi na stranu