Esports B92.net

Reynad: Innervate mora da ide u Wild!

Svedoci smo poslednjih nedelju dana, od kako je izašla Hearthstone ekspanzija Knights of the Frozen Throne, da je Druid postao apsolutno dominantan u svim oblastima laddera.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli

Ta dominacija je rezultat mnogih novih jakih karata koje su omogućile raznim arhetipovima Druida da postanu neverovatno jaki, mislimo na karte kao što su Spreading Plague, Druid of the Swarm, Ultimate Infestation i naravno Malfurion the Pestilent.

Ipak, u pozadini snage Druida, koji je u gotovo svakoj meti od izlaska Hearthsonea bio jak, krije se jedna druga karta za koju mnogi tvrde da je centar moći Druida – Innervate. Od vremena kada je turn 1 Chillwind Yeti bio strah i trepet, pa do danas kada turn 1 Vicious Fledgling zatvara partije, Innervate je uvek bila karta koja je ostavljala gorčinu u ustima i osećaj da prosto nije fer.

Hearthstone je igra koja se jako oslanja na tempo i upravo zbog toga svaki način da “prevarite” manu je neverovatno jak, a Innervate je u tome gospodar.

Karta se odlično uklapa i u agresivne/token špilove, jer vam omogućava neverovatan tempo i popunjavanje table u ranim potezima, baš kao što je sjajna i u sporim/ramp Druidima, jer sa njom možete mnogo ranije da izbacite svoje velike pretnje i stabilizujete, što se posebno dobro vidi sada kada su se pojavili Ultimate Infestation i Malfurion the Pestilent.

Igrači su predlagali da se karta nerfuje tako da samo obnavlja potrošenu manu, a da ne može da vam dodaje preko kako bi igrali stvari koje su skuplje od broja vaših kristala, dakle ako imate 2 kristala, potrošite ih i zatim ih “obnovite” sa Innervate. Međutim to Blizzard nikada nije prihvatio i zato sada Druid dominira ladderom.

Popularni Hearthstone strimer i vlasnik tima Tempo Storm, Reynad, sada predlaže radikalno rešenje – u potpunosti odstraniti Innervate iz Standarda i poslati kartu u Hall of Fame set, odnosno u Wild format. On smatra da je karta jednostavno neverovatno jaka i da će uvek biti jaka jer se varanje mane savršeno uklapa u svaki Druid špil i da samim tim i ograničava prostor za dizajn Druid karata, te smatra da je Ultimate Infestation savršeni primer toga, odnosno da bi Ultimate Infestation bio mnogo balansiraniji da nema Innervatea.

Mi moramo reći da se slažemo sa Reynoodleom, koji je ovom prilikom napravio i kratak video kako bi obrazložio svoje mišljenje. Da li se i vi slažete da Innervate mora da napusti Standard i ode u Wild format gde su “sve lude stvari” moguće?

Izvor: Klan RUR

Hearthstone

Hearthstone K&C analiza #5: Mage specijal!

Izlazak ekspanzije nam je sve bliži, a mi nastavljamo sa našom analizom! Za danas je ceo tekst posvećen Mage klasi! I plus bonus tri neutralne karte koje bi se lako mogle uklopiti u neke buduće arhetipove Mage špilova. Sve Mage karte (osim oružja Aluneth, o kome smo pričali u Weapon specijalu ove serije tekstova), će biti obuhvaćene ovom današnjom analizom.

Hearthstone sreda 6.12. 15:06 Komentara: 6

K&C analiza #4 – Shaman + Warlock specijal!

Napravili smo malu pauzu sa analizom zbog povratka RUR ekipe iz Zagreba, gde smo organizovali gomilu turnira, ali sada smo ponovo tu i nastavljamo tempom jačim nego ikada. Za danas smo pripremili čak 12 novih karata za analizu, i to Shaman i Warlock karte koje su nam prikazane prethodnih desetak dana.

Hearthstone četvrtak 30.11. 18:47 Komentara: 5

Klan RUR Hearthstone turnir na Games.con festivalu!

Najveći domaći gejming festival Games.con će se ove godine održati po drugi put na Beogradskom sajmu, od 15. do 17. decembra, i u okviru njega će i ove godine Klan RUR imati svoju gejming Arenu zvanično podržanu od strane Blizzarda i plus dodatne turnire, ukupno 12 njih!

Hearthstone petak 17.11. 20:25 Komentara: 1
strana 1 od 20 idi na stranu