AVANGAR odneo pobedu na BLAST Pro Series-u u Moskvi

Kao što već znate pre samo par dana odigrao se pretposlednji BLAST turnir pre velikog finala gde će 4 najbolja tima se boriti za nagradni fond od 500.000$. Na ovom turniru učestvovalo je mnogo tier 1 timova ali kao i na svakom turniru su se izdvojila dva najbolja koja su stigla do finalnog meča.

eSports

Izvor: Mihailo Markoviæ RUR

Ponedeljak, 16.09.2019.

14:09

AVANGAR odneo pobedu na BLAST Pro Series-u u Moskvi

Izvor: RUR Esports

Finalni meč odigrao se između AVANGAR-a i forZe-a i bio je planiran da se odigra po BO3 principu. Prva mapa koja se odigrala bio je Overpass i to je bio izbor ekipa iz Kazahstana. Prvo poluvreme forZe je odlično otpočeo na CT strani gde je imao vodstvo od 7:3, ali je Avangar veoma brzo uhvatio momentum i prvo poluvreme okrenuno u svoju korist. Taj momentum ih je držao sve do 13. runde kada je ruska ekipa uspela da ih stigne i rezultat izjednači na 13:13. Nakon ovog niza rundi forZe-a, trener AVANGAR-a uzima time out uz pomoć koga su prvu mapu odneli u svoju korist.

Druga mapa koja se odigrala bio je inferno i to je naravno bio odabir ruske ekipe. Od samog starta meč je bio poprilično izjednačen sa brojnim dobrim potezima igrača obe ekipe. Međutim tokom cele mape forZe je imao blagu prednost koju je održavao sve vreme tako da je ovu mapu uspeo da pobedi rezultatom 16:12 i time ovu seriju odvede i u treći, odlučujući meč.

Poslednja mapa koja je preostala bio je čuveni Dast koji u poslednje vreme zaista često gledamo na turnirima visokog nivoa. AVANGAR se izgleda opametio posle poraza na drugoj mapi tako da je u ovu poslednju ušao i te kako hladne glave i od samog starta imao ogromnu inicijativu u meču, što im je omogućilo da veoma brzo završe ovaj meč predavši protivniku samo 6 rundi ukupno.

Ovom pobedom AVANGAR je pokazao da su i te kako ozbiljni kandidati na CS:GO sceni sa obzirom na to da od kako se Adren vratio u sastav ostvaruju zaista impresivne rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: