Esports B92.net

DOTA 2: PPD ponovo podigao prašinu na Twitteru

Peter “ppd” Dager, kapiten američkog tima OpTic Gaming, nema mira.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Iako je uspeo da osvoji pre samo 2 dana LAN turnir, stigao je da uzburka strasti u pro Dota sceni. Naime, procurela je informacija da će na poslednjem Super Majoru u Kini pozivnice dobiti američki tim Evil Geniuses i evropski tim OG. On je tu vest objavio na svom twiter profilu:

Po njegovom mišljenju, oba tima ne zaslužuju da dobiju pozivnice, pošto je EG izgubio poslednje dve kvalifikacije u severnoameričkom regionu , a pritom se nalaze na 9. mestu DPC rang liste , dok OG čak i nema prava da dobije DPC poene (zbog promena u rosteru).

Tako se podigla prašina, ko u stvari zaslužuje da dobije pozivnice? Da li timovi kao što su EG i OG, koji iako nemaju baš najbolje rezultate ove sezone (pogotovo OG), ali zbog svojih velikog broja fanova privlače veliku gledanost na strim kanalima, ili timovi koji dominiraju na zapadnoj sceni: Virtus.pro, Liquid i Team Secret? Sličan slučaj je i sa NaVi , tim koji ubedljivo ima najveću bazu fanova, dobija pozivnice koje realno i ne zaslužuje. Ne postoje jasno definisana pravila ko treba da dobije pozivnice, a ko ne. Tu se svakako najviše pitaju organizatori, njima je u interesu da ostvare što veći profit i da privuku što više publike, pa možda to i ne bilo u skladu sa trenutnom formom timova.

Sa druge strane, Super Major u Kini je poslednji veliki turnir pred čuveni The International, sa nagradnim fondom od 1.5 miliona dolara i 2250 DPC poena na raspolaganju. I verovatno će ovaj turnir odlučivati ko će na kraju ugrabiti mesto u top 8 DPC rang liste. Ulog je veliki, i zato ima razloga za sumnju , Kinezi možda pokušavaju da pozivanjem slabijih timova sa zapadne scene da omoguće svojim timovima da se lakše dokopaju DPC poena, i tako osiguraju sebi pozivnice za The International. U prilog tome govori i situacija sa poslednjeg DAC šampionata u Kini, gde su kineski timovi podbacili izuzev LGD gaming, pa sad gledaju da im se to ne dogodi ponovo.

Generalno je DPC sistem do sad kritikovan od strane mnogih igrača i timova tokom cele sezone. Sigurno će nakon završetka The International doći do promene pravila u načinu bodovanja, i promeni kriterijuma za slanje pozivnica, jer trenutno sistem maltene nikom ne odgovara.

Dota 2

Dota 2: Srbija stala u top 16 na WESG takmičenju

Reprezentacija Srbije je eliminisana sa WESG 2017, finalne završnice najvećeg svetskog takmičenja za nacionalne timove u Dota 2. Ipak, ovaj pohod je daleko od neuspeha, pošto je naš tim prošao više krugova eliminacije i takmičenje završio ispred mnogih drugih timova, a momci su osvojili i 10 000$.

Dota 2 četvrtak 15.03. 13:34 Komentara: 6

Virtus.Pro postavlja nove Dota 2 rekorde

Kraj Major turnira u Bukureštu gde je Virtus.Pro izdominirao nad VG.J nam je doneo i osveženi poredak na Dota Pro Circuit listi, koji kaže da je Virtus.Pro već sada osigurao mesto na The International 2018. Podsećamo, NIJE PODELJENA NI POLOVINA POENA KOJI SU U IGRI OVE GODINE.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:34 Komentara: 10

Srbi podigli glas protiv varalica u Dota 2

Pored sve učestalijih priča o varalicama koje igraju sa mesečno plaćenim programom koji vam nudi sijaset opcija da varate tokom meča, novi talas žalbi prema Valveu ukazuje na katastrofalan propust u mehanici trejdovanja itema koja je omogućila da igrači kreiraju neograničenu količinu wardova i prodaju je, rezultirajući u ogromnim inventarima još pre početka meča.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:15 Komentara: 17

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6
strana 1 od 2 idi na stranu