Esports B92.net

Pobednici Dota 2 Internationala osvojiće preko $14 miliona

Iako turnir počinje za tačno nedelju dana i dalje postoji šansa da će nagradni fond preći poslednju crtu od $32 miliona. Iako smo znali koliko će otprilike zaraditi šampion od ukupnog fonda, sada nam je poznata tačna brojka koliko će svaki tim zaraditi.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Odmah nakon vesti o komentatorima i analitičarima, Valve je izbacio vest, iz koje saznajemo tačnu raspodelu nagradnog fonda. Rekordi su ponovo oboreni ove godine, pa će pobednici Dota 2 Internationala biti bogatiji za 45,5% ukupnog fonda, što sada iznosi oko $14,5 miliona. Takođe, to će biti $10 miliona više nego što će dobiti drugoplasirana ekipa.

Ono što čini ovaj turnir specijalnim, je to što ni poslednjeplasirane ekipe neće otiću kući praznih ruku. 17-18. ekipu čeka nagrada od $80,000, dok će već ekipe sa plasmanom 13-16. zaraditi preko $400,000. Ispod možete pogledati procentualnu raspodelu po plasmanu.

Esports

Na jesen stiže novi Dota 2 heroj!

Tradicija da Valve najavljuje nove heroje tokom Dota 2 Internationala se nastavlja! Između dva meča Team Liquida i Evil Geniusesa priakzan nam je trejler u kojem se upoznajemo sa novim herojem, po imeni – Snapfire! Ova heroina stiže na jesen 2019. godine.

Dota 2 petak 23.08. 13:34 Komentara: 4
strana 1 od 16 idi na stranu