Esports B92.net

Valorant u januaru ostvario veće prihode od CS:GO-a

Riotov tactical shooter i rival vanvremenskom klasiku Counter Strike: Global Offensive, Valorant, je konačno nadmašio CS:GO po pitanju ukupne mesečne zarade.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Valorant je zvanično izašao u junu 2020. godine, i u januaru 2021. godine je po prvi put postao shooter sa najvećom zaradom na PC platformi, i time prevazišao velikane poput CS:GO-a i Fortnite-a.

Prema izveštaju stranice za statističke analize, Superdata, ukupna zarada Riot-ovog FPS naslova je sa decembra na januar skočila za čak 39%, a broj igrača za 29%. Tačni novčani iznosi nam nisu poznati. valorant-cs-superdata-stats-j2021Printscreen: Superdata

Obe igre su besplatne za igru, imaju relativno kompleksne mehanike i ogroman ”skill ceiling”, ali Riot, očekivano, ipak ume bolje da privuče igrače, kako svojim čestim apdejtima i dodacima, tako i konstantnom komunikacijom sa gejming zajednicom. Iako su obe igre besplatne, Riot očigledno ima bolju marketinšku strategiju i sistem mikrotransakcija.

Ove statistike važe samo za PC platformu, dok naslovi kao Call of Duty: Modern Warfare, Fortnite i Apex Legends vladaju FPS žanrom na konzoli. Postoje glasine da se radi na konzolnoj verziji Valoranta, ali još uvek nismo dobili nikakva zvanična saopštenja od Riota.

Da li će se ovaj trend nastaviti u narednih nekoliko meseci?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.