Esports B92.net

Najveći CS:GO transfer svih vremena – Device potpisao za NiP

Jedan od najboljih i najuspešnijih Counter Strike igrača svih vremena, Nikolaj ”device” Rec, je od danas i zvanično predstavljen kao novi igrač švedske organizacija Ninjas in Pyjamas!

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Iako se spekulisalo o promenama u postavi Astralisa, siguran sam da niko nije mogao da zamisli da će zapravo Device napustiti ekipu. Ovo ne samo da je vrlo verovatno najveći transfer u istoriji Counter Strike-a, već i najveće iznenađenje svih vremena.

Što se Nindži tiče, kako bi napravili mesta za Nikolaja, ekipu će napustiti Nawwk. Šveđanin je bio važan deo NIP-a do sada, zbog čega sam takođe iznenađen što je baš on zamenjen, ali kad vam se ukaže prilike da dovedete igrača ovakvog kalibra, takva šansa ne sme da se propusti. Doveli su igrača koji je već godinama unapred među najbolja tri igrača na svetu, koji je osvojio sve što se može osvojiti i koji će sigurno želeti u novom okruženju da dokaže da je i dalje najbolji.

Što se jezičkih razlika tiče, Device je potvrdio da zna švedski i da to neće biti problem. Što se samo postave tiče, NIP sada više nema izgovora. Oni su ekipa koja sada mora da se bori za svaki trofej i biće zanimljivo videti ih akciji.

”Teško je napustiti Astralis. Momci su mi kao porodica, ali je Kovid era me je naterala da razmišljam gde ću biti kada se sve vrati u normalu. Živim u Švedskoj već neko vreme, govorim jezik i veoma sam uzbuđen u vezi ovog projekta. Pošto će se naredni Major održati u Stokholmu, moj glavni cilj je da osvojim taj trofej”, izjavio je Device.

Kada pogledamo dansku ekipu, teško je prognozirati šta će se sada dogoditi. Device je bio Astralis. Tu je od osnivanja organizacije i nema sumnje da je najzaslužniji za sve uspehe koje su ostvarili prethodnih godina. Siguran sam da će Astralis sada napraviti ogromne promene u postavi i da će vrlo verovatno promeniti bar još dva igrača, ali za tako nešto ćemo morati da se strpimo.

Za Ninjas in Pyjamas će od sada nastupati:

  • Rez
  • Plopski
  • Device
  • ztr
  • Device

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.