Šamar Sandersu: Mask ponovo pravi "rat" na Tviteru

Osnivač Tesle Ilon Mask još jednom je uzbrukao Tviter zajednicu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2021.

16:19

Šamar Sandersu: Mask ponovo pravi
Ilon Mask; Foto: EPA, JUSTIN LANE

Prvi čovek automobilskog diva ovoga puta bio je prilično uvredljiv.

Naime, pošto je američki senator Berni Sanders tvitnuo da "moraju da zahtevaju da ekstremno bogati plate svoj pošten deo i - tačka", Mask je odgovorio ni manje ni više nego: "Stalno zaboravljam da ste još živi". Nedugo zatim usledio je još jedan Maskov tvit.

"Želite da prodam još deonica, Berni? Samo kažite...", glasila je objava na toj društvenoj mreži.

Podsetimo, Mask je nedavo ispunio svoje obećanje i nakon ankete na Tviteru prodao akcije u vrednosti od oko 5 milijardi dolara.

Naime, nakon što su se korisnici Tvitera izjasnili za to da Mask proda 10 odsto svojih akcija, Maskov fond prodao je skoro 3,6 miliona akcija Tesle, vrednih oko 4 milijarde dolara, kao i 934.000 akcija za 1,1 milijardu nakon što je iskoristio mogućnost kupovine skoro 2,2 miliona akcija.

Nije prošlo mnogo, a čelni čovek Tesle obelodanio je potom još jednu prodaju akcija te kompanije u vrednosti od oko 687 miliona dolara. Mask je, objavio je Rojters, prema dve odvojene prijave, 11. novembra prodao 587.638, pa još 52.099 akcija iz više transakcija.

Ilon Mask trenutno je, podsetimo, najbogatiji čovek na svetu, a pojedini već spekulišu da bi mogao da se upiše u istoriju i kao prvi bilioner ikada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

23 h

Podeli: