Japanski gigant niže uspehe: Zabeležili snažan profit, otkupljuju tri podružnice

Tošiba je izvestila o najvećem kvartalnom profitu u dve godine i najavila da će za 1,83 milijarde dolara otkupiti svoje tri podružnice koje na berzi.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

17:10

Japanski gigant niže uspehe: Zabeležili snažan profit, otkupljuju tri podružnice
Foto: Epa, Kimimasa Mayama

Operativni profit kompanije je u drugom kvartalu završenom u septembru dostigao 44,23 milijarde jena (405,41 miliona dolara), nadmašivši očekivanja, prenosi Rojters.

To je više u odnosu na dobit od 6,25 milijardi jena iz istog perioda prošle godine i najveći profit od perioda jul-septembar 2017. godine.

Ekonomisti koje je anketirao Refinitiv očekivali su dobit od 25,97 milijardi jena. Kompanija je zadržala procenu dobiti za celu godinu, koja se završava u martu 2020., na 140 milijardi jena, u odnosu na 35,4 milijarde jena godinu dana ranije

Povećanju operativne dobiti najviše su doprineli Tošibini ogranci za energetiku i infrastrukturu, gde je kompanija smanjila troškove

Japanska grupacija je, međutim, još uvek u procesu reorganizacije poslovanja, nakon krize koja je dovela do bankrota njenog nuklearnog preduzeća u SAD i prodaje Tošibinog ogranka za proizvodnju memorijskih čipova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: