Britanija ispunila obećanje: Uveli nove sankcije Rusiji

Britanija je danas uvela novu tranšu trgovinskih sankcija Rusiji, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu vlade, prenosi Rojters.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.06.2022.

12:09

Britanija ispunila obećanje: Uveli nove sankcije Rusiji
Ilustracija: Shutterstock/imageportal

U "Obaveštenju izvoznicima" navedene su nove mere, koje uključuju zabranu izvoza u Rusiju niza dobara i tehnologije, izvoz avionskog goriva i prodaju novčanica denominovanih u funtama ili u bilo kojoj zvaničnoj valuti država članica EU.

I Britanija za novi paket sankcija: "Nastavićemo dok se Rusija ne povuče"

Navedeno je da su na snazi i nove zabrane pružanja tehničke pomoći, finansijskih usluga, novčanih sredstava i brokerskih usluga u vezi sa uvozom gvožđa i čelika, navodi Rojters.

Velika Britanija je prošlog četvrtka uvela sankcije i nekolicini ruskih državljana, a među njima kaznene mere uvedene su i patrijarhu Ruske pravoslavne crkve Kirilu zbog podrške ratu u Ukrajini, a ruska komesarka za prava deteta Marija Ljvova Belova kažnjena je uz obrazloženje Londona da je odgovorna za prislilno odvođenje i usvajanje više stotina ukrajinske dece u Rusiji, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: