I Britanija za novi paket sankcija: "Nastavićemo dok se Rusija ne povuče"

Vlada Velike Britanije odlučna je da uvede nove sankcije Rusiji i nastaviće to da čini sve dok se Moskva u potpunosti ne povuče iz Ukrajine.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.06.2022.

14:49

I Britanija za novi paket sankcija:
EPA-EFE/MILAN JAROS

To je izjavila britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

"Odlučni smo da obezbedimo više oružja, uvedemo više sankcija i podržimo Ukrajinu u potiskivanju Rusije sa njihove teritorije", poručila je ministarka Tras u Parlamentu, prenosi agencija Rojters.

Šefica britanske diplomatije rekla je da će sutra otputovati u Tursku kako bi razgovarala o opcijama za pomoć pri izvlačenju žita iz Odese i dodala da je samo pitanje nedelja da se za to pronađe rešenje.

"Nastavićemo da uvodimo sankcije, nastavićemo da zaustavljamo uvoz robe iz Rusije, dok ne vidimo da se Rusija potpuno povlači iz Ukrajine", dodala je Liz Tras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: