Ruske luke otvorene za isporuke beloruskih derivata

Ruski ministar energetike podigao je procenu obimu isporuka beloruskih naftnih derivata koje će biti preusmerene iz Litvanije na Rusiju na 4-6 miliona tona.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

12:55

Ruske luke otvorene za isporuke beloruskih derivata
Foto: Epa, ALEXEY NIKOLSKY

Ministar Aleksandar Novak navodi da se očekuje da će neophodni sporazumi biti postignuti u bliskoj budućnosti.

"U našem severozapadnom klasteru postoje slobodni lučki kapaciteti u Primorsku, Sankt Peterburgu, Ust-Lugi. Trenutno se razrađuju tehnički detalji. Količine mogu biti od 4-6 miliona tona naftnih proizvoda", rekao je Novak danas u intervjuu za TV kanal Rosija-24, prenosi agencija Tas.

Ministar je početkom septembra izjavio da će Belorusija moći da isporučuje oko 3-4 miliona tona nafte preko ruskih luka.

Agencija Tas podseća da je nakon oštrih izjava litvanske strane u vezi sa političkom situacijom u Belorusiji, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko zapretio da će lišiti tu zemlju beloruskog tranzita.

Novak je ranije rekao da će Rusija u septembru pripremiti predloge za isporuke beloruskih naftnih derivata preko ruskih luka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: