Vraćali turiste u zemlju na početku pandemije, a sada im to naplaćuju

Nemačka građanimja koje je na početku pandemije specijalnim letovima vratila iz turističkih odredišta naplaćuje paušalne iznose u visini od 200 do 1000 evra.

Svet

Izvor: B92

Petak, 26.06.2020.

19:00

Vraćali turiste u zemlju na početku pandemije, a sada im to naplaćuju
Foto: Depositphoto, 21034345, happyalex

Ovo je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke.

"Naplatom paušalnih iznosa nemačka vlada primenjuje transparentno i nebirokratsko rešenje kome je cilj podjednak tretman svih putnika", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova ove države.

Naplatom paušalnih iznosa Nemačka želi da pokrije oko 40 odsto od ukupno 94 miliona evra, koliko je koštala akcija vraćanja turista.

Za povratak iz bližih odredišta poput Kanarskih ostrva ili severne Afrike se naplaćuje paušal od 200 evra. Za letove iz Azije i Južne Amerike 600, a iz Australije i Novog Zelanda po 1000 evra.

Akcija vraćanja nemačkih turista je pokrenuta nakon uvođenja mera protiv širenja koronavirusa sredinom marta. Ukupno je vraćeno oko 250.000 turista koji su se u trenutku uvođenja mera nalazili u inostranstvu.

Najveći broj njih vraćen je avionima kompanija koje su ih dovele na odredište ili čarter letovima turističkih kompanija, prenosi Indeks.

Za oko 67.000 individualnih turista koji su putovali u vlastitoj organizaciji, a zbog ukidanja linija se nisu mogli vratiti u Nemačku, nemačka vlada je organizovala čartere iz svih delova sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: