Tesla nastavlja proizvodnju u Kini uprkos koronavirusu

Kompanije Tesla u Šangaju koja proizvodi električne automobile, nastaviće rad 10. februara, nakon pauze zbog koronavirusa, najavio je predstavnik Tesle Tao Lin.

Svet

Izvor: B92

Subota, 08.02.2020.

14:19

Tesla nastavlja proizvodnju u Kini uprkos koronavirusu
Foto: Depositphotos/Imaginechina

Kako je danas izjavio zvaničnik šangajske vlade, Teslina fabrika će nastaviti proizvodnu uz pomoć lokalnih vlasti, da bi se lakše nosila s raširenom epidemijom koronavirusa.

Mnoge fabrike u Kini zatvorene su prošlog meseca zbog praznovanja Kineske nove godine, koje je trebalo da se završi 30. januara, ali su neradni dani nastavljeni u pokušaju da se spreči širenje koronavirusa koji je dosad odneo više od 700 života. Kompanija Tesla je 30. januara upozorila da će doći do kašnjenja od jedne do jedne i po nedelje u proizvodnji Modela 3 u šangajskom pogonu, prenosi SeeBiz.

Postrojenje u Šangaju, vredno dve milijarde dolara, prva je Teslina fabrika izvan SAD, a izgrađena je uz podršku lokalnih vlasti. Počela je proizvodnju u oktobru prošle godine, a isporuke su počele prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: