Svet

Ponedeljak, 13.08.2018.

17:14

Nova Maskova "bomba": Arapi merkali, pa uspeli

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask potvrdio je da je Državni investicioni fond Saudijske Arabije zainteresovan za podršku finansiranja privatizacije te kompanije.

Izvor: Tanjug

Nova Maskova
Foto: Getty images

Mask je prošle nedelje šokirao investitore objavom na Tviteru o otkupu akcija kompanije po ceni od 420 dolara po akciji.

Otkup bi po toj ceni koštao skoro 72 milijarde dolara, na osnovu registrovanog broja "Teslinih" akcija koje su zaključno sa 27. julom bile u posedu akcionara.

On tada nije izneo podrobnije detalje o načinu finansiranja otkupa, već je samo naveo da su sredstva "obezbeđena".

"Pre skoro dve godine, saudijski državni investicioni fond mi se više puta obratio povom privatizacije 'Tesle'", napisao je Mask u svom blogu, i dodao da je "očigledno da saudijski državni fond ima više nego dovoljno kapitala potrebnog za realizaciju takve transakcije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: