Za sve vas koji planirate u Nemačku - koliko košta sat rada?

Nemačka bi trebalo da podigne minimalnu platu dogodine na 9,19 evra po satu.

Svet

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

11:54

Za sve vas koji planirate u Nemačku - koliko košta sat rada?
(Foto: Thinkstock)

Kasnije, 2020, minimalac bi trebalo da iznosi 9,35 evra plan je komisije koju je imenovala vlada u Berlinu. Time bi se otvorio put za povećanje lične potrošnje u najvećoj evropskoj privredi.

Vlada kancelarke Angele Merkel uvela je 2015. godine minimalnu zaradu na nivou države od 8,50 evra po satu, i time obuhvatila više od tri miliona radnika. Poslednji put njen iznos je povećan prošle godine, takođe na preporuku komisije, na sadašnjih 8,84 evra po satu.

Očekuje se da će vlada prihvatiti preporuku stručne komisije. Plan je i da se angažuje dodatnih inspektora koji će proveravati da kompanije poštuju odredbu o minimalnoj plati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: