Neverovatan potez princa: Hapsi redom, a on...

Saudijski princ Mohamed bin Salman koji je ušao u borbu protiv korupcije kupio je najskuplju sliku na svetu od 450 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

12:44

Neverovatan potez princa: Hapsi redom, a on...
(Foto: Getty images)

VSJ piše da je misteriozni kupac zapravo princ prestolonaslednik a da je princ Bader Bin Abdulah bih Mohamed bin Farhan al Saud poslat kao njegov punomoćnik koji je iskeširao 450 miliona dolara za "Salvatora Mundija" Leonarda da na aukciji u kući Kristiz u novembru.

Predstavnici Kristiza pokušali su da identifikuju princa i njegov izvor finansija pre prodaje, nakon što je dao depozit od 100 miliona dolara kako bi se kvalifikovao za aukciju. Pritisnut, Bader je kratko rekao da se bavi nekretninama i da je jedan od 5.000 prinčeva u svojoj zemlji.

Međutim, VSJ piše da je princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman pravi vlasnik i da je samo ovlastio Badera za kupovinu.

Princ Bader, dalji rođak saudijske kraljevske porodice, generalno nije poznat kao kolekcionar umetnina ili kao neko sa velikim izvorom bogatstva.

Američki zvaničnici, navodno, i te kako vode računa kako 32-godišnji princ troši svoj novac u trenutku kada je pokrenuo akciju protiv korupcije u kraljevstvu bogatom naftom.

"Potez princa koji troši toliko novca da kupi sliku kada bi trebalo da vodi anti-korupcijsku akciju je neverovatan", rekao je Brus Ridel bivši oficir CIA i vodeći stručnjak za politiku u Saudijskoj Arabiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: