Evropa falsifikuje "made in Serbia"

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor će ograničiti uvoz jabuka iz Srbije zbog falsifikovanja srpskih fitosanitarnih sertifikata u Evropi.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

12:25

Default images
Foto: Thinkstock

"Moramo da uvedemo postupak prethodne najave za jabuke koje dolaze iz Srbije. Proizvodi neće moći da pređu granicu bez inspekcije", izjavio je šef te službe Sergej Dankvert.

On je dodao da je pooštravanje mera potrebno zbog vrlo rasprostranjenog falsifikovanja srpskih fitosanitarnih sertifikata, prenosi ruska agencija Tas.

"Za veliki broj proizvoda koji se izvoze u Rusiju, Evropljani su napravili falsifikovana dokumenta. Proverili smo 33 sertifikata za jabuke iz Srbije i samo jedan od njih je autentičan", izjavio je Dankvert.

Prema njegovim rečima, odvojena istraga Roseljhoznadzora ukazala je na relativno sličnu situaciju s fitosanitarnim sertifikatima iz Bugarske, kojoj je ta služba već zabranila izvoz jabuka u Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: