Biz - B92.net

Vulin u Moskvi: Srbija kupuje nove ruske PVO sisteme

Moskva -- Srbija će kupiti nove ruske raketno-topovske protivvazdušne sisteme "Pancir", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/MAXIM SHIPENKOV
Foto: Epa/MAXIM SHIPENKOV

Ministar Vulin je to rekao tokom razgovora u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije, generalom Sergejom Šojguom, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane koje prenosi Tas.

"Dobili smo kornete (protivtenkovske raketne sisteme). Dobili smo tenkove, oklopne transportere i kupujemo nove pancire", izjavio je Vulin tokom razgovora sa Šojguom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je preneo "lični pozdrav i veliku zahvalnost predsednika Srbije Aleksandra Vucića" ruskom ministru odbrane "za sve ove godine zajedničke borbe i razvoja odnosa", prenosi ruska agencija Tas.

"Sve ono što smo sa vama dogovorili se sprovodi", rekao je Vulin u obraćanju Šojguu.

Vulin je dodao da će predstavništvo ruskog Ministarstva odbrane uskoro biti otvoreno u Beogradu.

"Čekamo samo otvaranje. To su već tehnička pitanja", izjavio je sprski ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je nazvao šefa ruske odbrane svojim ličnim prijateljem i prijateljem Srbije.

Ruski ministar odbrane je izjavio da saradnja Rusije i Srbije poslednjih godina dobija dinamičan i višestruki karakter, a da su rezultati nedavnog sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i Srbije Aleksandra Vučića još jedna potvrda toga.

"Predsednici nasih zemalja dogovorili su dalji razvoj bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i vojnu sferu", izjavio je Šojgu.

"Nastavljamo vojnu saradnju. Izvodimo zajedničke vežbe. Svake godine ih je sve više. Naš program vojne saradnje se širi. Dobro napreduje i vojno-tehnička saradnja. Program koji smo zacrtali pre mnogo godina sprovodi se u fazama, na vreme i u obimu koji smo dogovorili", zaključio je Šojgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.