Srbija

Utorak, 25.04.2023.

19:33

Vučić najavio novo povećanje plata medicinarima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola.

Izvor: B92.net

Vučić najavio novo povećanje plata medicinarima
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ

Ugovore o radu danas je dobilo još stotinu mladih lekara, najboljih diplomaca fakulteta i srednjih škola.

"Hvala vam, mladi ljudi, što ste danas ovde. Uprkos teškoćama sa kojima se svet suočava, daćemo sve od sebe da medicinskim tehničarima obezbedimo veća primanja pre kraja godine, da idemo u korak sa svetom, da ljudi žele da se vrate u našu zemlju, da damo sve od sebe da imamo uvek najbolje u našim zdravstvenim centrima", istakao je Vučić na početku obraćanja.

Kako je dodao, kada radite za državu, nemate mnogo prava da se pomerate ispred i iza linija kojima je vaše delo omeđeno.

"Morate da vodite računa i o tome kako se ponašate u kafani, bioskopu... Bićete nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu i državi, da nosite naše buduće društvo", rekao je predsednik.

Kako je dodao, i lekari će krajem godine imati povećanje plata.

Ministarstvo zdravlja je u cilju sprečavanja migracije zdravstvenih radnika pokrenulo Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medincinskih fakultata i srednjih medicinkih škola i u okviru ovog programa od 2018. godine do sada je bilo ukupno zaposleno 811 doktora medicine i 1.650 medicinskih sestara tehničara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: