Radnicima Fijata ponuđene otpremnine od 790 evra po godini staža

Danas je održan sastanak predstavnika radnika Fijata sa državnim vrhom.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

16:29

Radnicima Fijata ponuđene otpremnine od 790 evra po godini staža
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predstavnicima zaposlenih u kompaniji Fijat Srbija je na sastanku s predsednikom Aleksandrom Vučićem ponuđeno da oni koji ne prihvate odlazak na rad u inostranstvo ili da pređu u druge kompanije dobiju otpremnine u visini od 790 evra po godini staža, uz dobjanje naknade od Nacionalne službe za zapošljavanje u zavisnosti od godina radnog staža, rečeno je Tanjugu u pregovaračkom timu.

Navedeno je da je odbijen predlog pregovarača da se radnici koji žele da ostanu u Fijatu, a neće na rad u inostranstvo, ostanu do početka proizvodnje novog električnog automobila u Kragujevcu, uz dobijanje minimalne zarade.

Potvrđeno je da je na sastanku kod Vučića pominjana mogućnost zapošljavanja u drugim firmama u Kragujevcu i okolini kao što su "Zastava tervo" ili fabrika namenske industrije u Velikoj Plani, s tim da će imati pravo na otpremninu od 220 evra po godini staža i garanciju predsenika Vučića da će dobiti odgovarajuće radno mesto.

Na sastanku u Predsedništvu bili su premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: