Srbija

Petak, 01.12.2023.

09:56

Počela primena studentskih kartica. Mali: Utičemo na bolji kvalitet života studenata

Studenti u Srbiji od danas, 1. decembra, mogu da koriste nove studentske kartice, čija primena će im omogućiti brojne popuste i pogodnosti.

Izvor: B92.net

Počela primena studentskih kartica. Mali: Utičemo na bolji kvalitet života studenata
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ/ bg

Do sada je za studentske kartice prijavljeno skoro 85.000 studenata državnih i privatnih univerziteta i akademija u Srbiji.

Nova studentska kartica je besplatna i prvi put platna, a svim studentima koji se prijave za nju biće otvoren tekući račun u banci Poštanska štedionica. Održavanje računa će biti potpuno besplatno i svima će na račun biti uplaćeno po 1.000 dinara, obavestio je ministar finansija Siniša Mali na svom profilu na Instagramu.

Takođe, potpisani su ugovori sa 47 privrednih subjekata, partnera na projektu, koji će studentima omogućiti različite popuste koji se kreću i do 30 odsto. Među privrednim subjektima koji su se pridružili projektu novih studentskih kartica su supermarketi, knjižare, bioskopi, turističke agencije, nacionalna avio-kompanija, auto-škole, restorani, teretane.

"Ovom prilikom pozivam i druge privredne subjekte da pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovom važnom projektu kojim utičemo na bolji kvalitet života studenata u našoj zemlji", napisao je Mali.

"Posebno me raduje što je inicijativa za ovaj projekat potekla od studenata, a mi smo, kao što inače i radimo, slušali njihov glas, glas mladih ljudi, i pokrenuli ovaj projekat, koji će im olakšati svakodnevicu", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: