Ova deonica će imati 26 mostova i propusta VIDEO

Izgradnja deonice Iverak-Lajkovac koja će imati 26 mostova i propusta se nastavlja.

Srbija

Izvor: eKapija

Petak, 17.03.2023.

12:53

Ova deonica će imati 26 mostova i propusta VIDEO
Foto: shutterstock, MakDill

Izgradnja državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, od izuzetne je važnosti za grad Valjevo jer će ga povezati sa autoputem Beograd-Južni Jadran i biće spona autoputem Miloš Veliki sa BiH i Republikom Srpskom.

Kako se navodi na zvaničnom YouTube kanalu JP Puteva Srbije, radovi se odvijaju predviđenim tempom, a na trasi se nalazi 26 mostova i propusta, koji su u odvojenim smerovima i različitih dužina.

"Najduži, a ujedno i najzahtevniji za izgradnju je most broj 16 koji premošćuje reku Kolubaru, postojeći državni put I B reda broj 27 Valjevo-Lajkovac u mestu Popučke i lokalne puteve, dužine je 928 m", ističe se.

Trenutno se izvode radovi na mostovima, izradi kišne kanalizacije, šahtova i separatora, nosećih slojeva kolovozne konstrukcije, uređenju kosina nasipa, elektro i telekomunikacionim instalacijama a u toku je i kontrola uticaja na životnu sredinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: