Vesti -

Od Telekoma novac i za Filharmoniju

Beograd -- „Da smo odlučili da ne prodajemo, optužili bi nas da je Telekom naš plen“, kaže premijer Mirko Cvetković komentarišući kritike povodom prodaje Telekoma Srbije.

Izvor: Novosti
Podeli

On dodaje da zainteresovanih kupaca za Telekom ima, ali kaže i da ne želi da licitara imenima pošto je u toku zakonska procedura.

Cvetković naglašava da „postoji mogućnost da grčki OTE proda svojih 20 odsto, i u tom slučaju ne bismo prodavali sve, već samo 31 odsto našeg vlasništva. Ostalo bismo mogli da prodamo kasnije, po još povoljnijim uslovima“.

Na pitanje ispod koje cene on ne bi prodavali, premijer odgovara da je naš deo procenjen na oko 1,25 milijardi evra. „Ako bismo sada licitirali sa cenom to bi oteralo potencijalne kupce, ali ona će svakako biti veća od one koja je u proceni“, dodaje on.

Mirko Cvetković kaže da će novac od prodaje otići u infrastrukturu, ali da neće ići za glavne koridore, jer tu već imamo zatvorenu finansijsku konstrukciju.

„Gradićemo poprečne saobraćajnice koje velike gradove spajaju sa koridorima, ulagaćemo u železnicu, a verovatno i u izgradnju nekih trajnih institucija, poput Narodnog muzeja, Filharmonije...“, dodaje on.

Odgovarajući na pitanje šta građanima garantuje da će tako i biti, osim njegove ”časne reči”, naročito kada se ima u vidu da je od prodaje Mobtela država zaradila 1,5 milijardi evra, ali je za tri godine samo 100 miliona otišlo na Koridor 10, Cvetković kaže da „novac neće otići u ’opšti džak’, već na poseban račun, pa će se tačno videti i kontrolisati za koje namene se troši“.

Komentarišući optužbe opozicije da vlast prodaje Telekom jer želi da započne izbornu kampanju, on kaže da „prodaja Telekoma i izbori nisu ni u kakvoj vezi. Izbori će biti održani u regularnom roku 2012“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.