"Malo ko u Evropi ima dobrog ministra finansija kao što ima Srbija"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Siniša Mali i u novoj vladi imati važnu ulogu i biti jedan od potpredsednika vlade.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.08.2022.

10:40

foto: Ministarstvo finansija

Na pitanje da li na koju će funkciju obavljati Siniša Mali, tačnije da li će ostati i ministar finansija, on je istakao da je to pitanje za mandatara Vlade Srbije, odnosno Anu Brnabić.

"Ja mislim da malo ko u Evropi ima takvog ministra finansija kao što je Siniša Mali", rekao je predsednik i dodao da zahvaljujući tome i disciplinovanom ponašanju NBS mi možemo da platimo sve ono što nam dolazi na naplatu u narednom periodu.

“Između ostalog, zahvaljujući i tome, kao i disciplinovanom ponašanju Narodne banke Srbije, i celoj fiskalnoj politici Vlade, mi razmišljamo da ovo sve platimo što sam vam pokazivao. Mandatar je taj koji će da vodi razgovore o članovima Vlade, ja ću biti samo neko koji će da glasa za ili protiv u stranačkom forumu", izjavio je.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

23 h

Podeli: