Srbija

Četvrtak, 14.12.2023.

21:46

Mali: Do kraja mandata prosečna plata ide na 1.400 evra, penzija i minimalac 650 evra

Ministar finansija Sinisa Mali istakao je da će prosečna plata biti 1.400 evra, a penzija i minimalac 650 evra.

Izvor: Novosti, B92.net

Mali: Do kraja mandata prosečna plata ide na 1.400 evra, penzija i minimalac 650 evra
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ / nr

"Već 11 godina sprovodimo veoma odgovornu ekonomsku politiku. Ne stajemo sa kapitalnim investicijama, a rastu plate, penzije i životni standard. Cela Srbija se gradi, i putevi i pruge, vrtići, škole i bolnice", rekao je Mali.

Ministar je istakao da je sada 500.000 ljudi više zaposleno. On dodaje da postoji mnogo toga što može da se uradi, i kaže da će do kraja mandata prosečna plata biti 1400 evra, penzija 650 evra, a isto će iznositi i minimalac.

"Da podsetim, da je pre 15 godina minimalac bio 15.000 dinara. Za penzije nismo imali novca. Danas nam je u Srbiji rekordan broj zaposlenih, i to u krizi. Jedna Nemačka ima negativan rast, a mi pozitivan. Mi imamo istorijski broj formalno zaposlenih. Ogroman uspeh, i to je pokazalo opravdanost svega što smo uradili", dodaje ministar finansija.

Pročitajte još:

Mali odbrusio Nikeziću: "Ovo je sve što bi trebalo da zna, a nije hteo da pita"

Mali o ekonomskim merama: Povećanje plata, penzija, najveći minimalac, a stiže još lepih vesti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

16 h

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

5 h

Podeli: