Biz - B92.net

Jedno srpsko selo će potpuno oživeti

Grad Užice je budžetom za 2022. godinu obezbedio više od 70 miliona dinara za investicije i infrastrukturne radove na teritoriji MZ Turica.

Izvor: RINA
Podeli
Ilustracija: RINA
Ilustracija: RINA

Osim ulaganja u infrastrukturu i nedostajuću fekalnu kanalizaciju, u planu je i izgradnja savremenog dečjeg igrališta.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević podseća da je prioritet u ovoj godini nastavak radova na uspostavljanju mreže fekalne kanalizacije, čijom izgradnjom se delom rešava i problem zagađenja reke Đetinje.

"Pored završetka radova na prepumpnoj stanici, u ovoj godini oko 130 domaćinstava biće priključeno na primarnu mrežu. Nastavljamo i radove na uređenju korita reke Đetinje i izgradnji obaloutvrda. U ovoj godini dobićemo i veoma važan dokument, Plan razvoja detaljne regulacije, kojim će biti definisani ciljevi razvoja Turice u narednim godinama. Sigurni smo da će ova mesna zajednica dobiti mnogo više novih sadržaja i mnogo bolje uslove za život građana u njoj", kazala je.

Srbija dobila selo milionera za dan FOTO

Nikola Maksimović, direktor JP "Užice razvoj", ističe da će Turica biti veliko gradilište u ovoj godini.

"Odvojili smo 12 miliona za asfaltiranje putnih pravaca i to za završetak Ulice Ive Andrića gde će biti urađena komletna rekonstrukcija uz izgradnju kišne kanalizacije. Pored toga, biće završeno asfaltiranje ulice pored škole u Turici i asfaltiranje dela Ulice Isidore Sekulić. Očekujemo i da u zavisnosti od potreba MZ izvršimo asfaltiranje i rekonstrukciju još nekoliko ulica. Takođe, jedna od investicija je izgradnja dečjeg igrališta za koje je opredeljeno 12,5 miliona dinara", naveo je.

Maksimović dodaje da je Grad u ovoj godini opredelio oko 45 miliona dinara za sekundarnu mrežu fekalne kanalizacije.

Preseliti se na selo u Srbiji: poželjno, ali neuslovno

"Izgrađen je glavni kolektor u dužini od 1,3 kilometra, završeno je 80 odsto radova na izgradnji prepumne stanice i naredni korak je priključenje oko 130 domaćinstava u toku ove godine. Naravno nakon početka radova na obilaznici i petlje na Sinjevcu ovaj deo grada biće povezan magistralnim putem sa Zlatiborom. Takođe, ideja je da se uradi komletno obaloutvrda i sanacija korita reke Đetinje u dogovoru sa JP 'Srbijavode' i nadležnim institucijama i da se taj prostor osigura, a nakon toga na njemu izgrade odogovrajući sadržaji", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.