"Država dala novac za dugove zdravstvenih ustanova"

Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dat je novac ustanovama koje su imale dugove prema dobavljačima, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

10:47

FOTO: Depositphotos, dragana.stock@gmail.com

Dodao je da se problem dodatnih dugova koji su se pojavili u tim zdravstvenim ustanovama, a koje opštine i gradovi ne mogu same da isplate, rešava u dogovoru sa Ministarstvom finansija.

Lončar je, odgovarajući na pitanje novinara u Leskovcu šta se dešava sa dugovima leskovačkih zdravstvenih ustanova i apotekama, kazao da postoje apoteke koje rade u plusu, ali i one koje posluju u minusu.

Podsetio je da je grad odgovaran za apoteke, da je gradska uprava postavljala direktora i upravne odbore, te da je stav za rešenje onih apoteka koje su u minusu da nadju strateškog partnera.

Istakao je da bi apoteke trebalo da naprave i reprogram tih dugova dodajući da nema razloga da budu ugašene, već da pronađu partnera, neki ozbiljan lanac i da rade na korist građana i njihovog zdravlja.

Što se tiče domova zdravlja, Lončar je kazao da će se od 1. januara krenuti u preuzimanje tih zdravstvenih ustanova pod nadležnost Republike, te da će se o njihovim dugovima tek razgovarati i videti od kada su dugovi, kao i da će se to pitanje rešavati sa Ministarstvom finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: