Biz - B92.net

Delez Srbija među šampionima održivog poslovanja

Digitalna platforma za donaciju hrane "Tanjir po tanjir" lanca Delez Srbija izabrana je kao jedan od pobedničkih projekata konkursa "Šampioni održivosti".

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Delez Srbija
Foto: Delez Srbija

Ova nagrada dodeljena je tokom Nedelje održivog razvoja i poslovanja koju su Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv organizovali u okviru Platforme "Održivi razvoj za sve" koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi GIZ.

Na ovaj način, Forum za odgovorno poslovanje nastoji da promoviše dobre poslovne prakse i načine na koje kompanije, kao deo industrije i zajednice, mogu da doprinesu ispunjavanju Agende za održivi razvoj 2030, a dodelom priznanja u okviru konkursa "Šampioni održivosti" nagrađene su upravo one koje su u svoje poslovanje i strategije održivosti uvrstile ciljeve održivog razvoja i pružile konkretan doprinos njihovom ostvarenju, saopšteno je iz tog lanca.

Kako ističu, "Tanjir po tanjir" je prva digitalna platforma za donaciju hrane u Srbiji koja je nastala sa ciljem da se proces doniranja hrane pojednostavi i kako bi na godišnjem nivou veće količine namirnica došle do humanitarnih organizacija i krajnjih korisnika. Platforma je kreirana u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i predstavlja nadgradnju humanitarnog projekta "Pomažemo da imaju i oni koji nemaju", koji kompanija Delez Srbija od 2015. godine realizuje u saradnji sa Bankom hrane Beograd. U ovaj projekat uključeno je 70 humanitarnih organizacija, a zahvaljujujući njemu do sada je donirano više od 5.000 tona hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.