Srbija

Ponedeljak, 29.11.2021.

14:29

Delez Srbija među šampionima održivog poslovanja

Digitalna platforma za donaciju hrane "Tanjir po tanjir" lanca Delez Srbija izabrana je kao jedan od pobedničkih projekata konkursa "Šampioni održivosti".

Izvor: B92.net

Delez Srbija među šampionima održivog poslovanja
Foto: Delez Srbija

Ova nagrada dodeljena je tokom Nedelje održivog razvoja i poslovanja koju su Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv organizovali u okviru Platforme "Održivi razvoj za sve" koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi GIZ.

Na ovaj način, Forum za odgovorno poslovanje nastoji da promoviše dobre poslovne prakse i načine na koje kompanije, kao deo industrije i zajednice, mogu da doprinesu ispunjavanju Agende za održivi razvoj 2030, a dodelom priznanja u okviru konkursa "Šampioni održivosti" nagrađene su upravo one koje su u svoje poslovanje i strategije održivosti uvrstile ciljeve održivog razvoja i pružile konkretan doprinos njihovom ostvarenju, saopšteno je iz tog lanca.

Kako ističu, "Tanjir po tanjir" je prva digitalna platforma za donaciju hrane u Srbiji koja je nastala sa ciljem da se proces doniranja hrane pojednostavi i kako bi na godišnjem nivou veće količine namirnica došle do humanitarnih organizacija i krajnjih korisnika. Platforma je kreirana u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i predstavlja nadgradnju humanitarnog projekta "Pomažemo da imaju i oni koji nemaju", koji kompanija Delez Srbija od 2015. godine realizuje u saradnji sa Bankom hrane Beograd. U ovaj projekat uključeno je 70 humanitarnih organizacija, a zahvaljujujući njemu do sada je donirano više od 5.000 tona hrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

3 h

Podeli: