Srbija

Sreda, 25.10.2023.

20:43

Brnabić: Transportna evropska mreža znači ekonomsku saradnju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da Transportna evropska mreža znači ekonomsku saradnju i povezivanje uz jačanje regionalne ekonomije.

Izvor: Tanjug

Brnabić: Transportna evropska mreža znači ekonomsku saradnju
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUÈKOVIÆ/ bg

Ona je na panelu posvećenom transportnim koridorima u okviru foruma Global Gateway u Briselu ukazala i na značaj podrške Evropske unije i evropskih finansijskih institucija.

Premijerka je istakla da Srbija, takođe gradi transportnu mrežu i vidi to kao platfomu za budućnost.

Ona je dodala da se time jačaju i političke veze na Zapadnom Balkanu jer to omogućava lakši protok ljudi i trgovine.

Brnabić je navela da je politički, društveno i ekonomski to najznačajnija stvar, a ujedno i jedan od najopipljivijih rezultata koji se može ostvariti.

Ona je naglasila da se Srbija raduje nastavku saradnje sa svojim evropskim partnerima u razvoju koridora, posebno se fokusirajući na železnice.

"Moj savet bi bio da se prati veoma pažljivo kreirana evropska transportna politika, koja je veoma, veoma dobra i veoma pametna", istakla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

16 h

Podeli: