U redu se čeka i po sat: Za 10 dana gondolom se provozalo čak 10.000 turista FOTO

Čajetina -- Za deset dana Gold gondolom na Zlatiboru provozalo se neverovatnih 10.000 turista.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Na red za vožnju čekalo se i do sat, a uporne i znatiželjne turiste nije pokolebala ni temperatura u minusu.

"Ski-centar 'Tornik' je tokom praznika i raspusta zabeležio veliku posećenost. Nekoliko hiljada skijaša i bordera nestrpljivo je dočekalo obilnije snežne padavine i otvaranje ski-sezone, a ljubitelji netaknute prirode i planinskih pejzaža uživali su u panoramskoj vožnji žičarom", rekli su u TO Zlatibor.

Foto: RINA
Foto: RINA

Stopića pećina, koja je protekle godine oborila rekord sa 122.000 posetilaca, i u ovoj zimskoj sezoni beleži odlične rezultate. Od početka godine pećinu je posetilo preko 5.000 turista, što je za 65 odsto više u odnosu na januar prethodne godine.

„Zlatibor je destinacija koja je vremenom postala sinonim za idealan porodični odmor, pa ne čudi što je tokom zimskog raspusta u sadržajima Dino-parka uživalo preko 10.000 posetilaca, među kojima i veliki broj mališana oduševljenih susretom sa nesvakidašnjim praistorijskim stanovnicima parka“, ističu u TO Zlatibor.

Foto: RINA
Foto: RINA

U proteklom periodu najbrojniji su bili domaći gosti, a u narednim danima očekuje se veći priliv gostiju iz regiona. Republika Srbija otvorila je svoje granice za državljane Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije, pa turistima koji dolaze iz ovih zemalja nije potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju.

„Sudeći po rezervacija koje beleže hoteli i drugi smeštajni objekti u narednom periodu biće najviše gostiju iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što je još jedan od dokaza da je Zlatibor omiljena turistička destinacija, ne samo domaćih, već i gostiju iz regiona“, zaključili su u TO Zlatibor.

Foto: RINA
Foto: RINA

Iako je zimski raspust zvanično završen, na Zlatiboru i dalje boravi veliki broj gostiju. Snega ima oko 40 centimatara što omogućava uživanje u zimskim sportovima. U

Ski-centru ''Tornik'' za skijaše i bordere otvorene su plava i crvene staze, a u funkciji su staze i lift za početnike i polaznike ski škola. Posetiocima je na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, kao i bob na šinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu