"Prioritet završetak istočnog kraka Koridora 10"

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa rukovodstvom grčke kompanije "Aktor".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

U razgovoru sa izvođačem radova na četiri deonice na istočnom kraku Koridora 10 istakla je da je prioritet da se taj krak što pre pusti u saobraćaj.

Mihajlovićeva je rekla da ne namerava da krije nezadovoljstvo Vlade Srbije zbog probijanja rokova na deonicama na istočnom kraku na kojima je radio "Aktor" i nedovoljnog broja radnika i mašina na gradilištima.

"Od vas očekujemo jasan plan i mere koje ćete preduzeti da se projekat završi. Svesni smo da Aktor od prošle godine ima novu upravu, koja je nasledila brojne probleme, ali i mi smo kao ministarstvo nasledili projekte, preuzimajući time i odgovornost da probleme rešavamo", rekla je Mihajlovićeva na sastanku sa predsednikom i direktorom "Aktora" Anastasiosom Kalicantsisom i Aleksandrosom Eharhuom.

Kalicantsis i Eharhu su poručili da će kompanija učiniti sve da završi projekat i da se promeni percepcija o radu "Aktora" u Srbiji.

U okviru izgradnje auto-puta E-80 Niš-Dimitrovgrad, "Aktor" je angažovan na izgradnji četiri deonice, ukupne dužine 48,7 kilometara, i ukupne ugovorene vrednosti radova 174,9 miliona evra.

Do sada su u saobraćaj puštene tri deonice, Crvena Reka - Čiflik, Staničenje - Pirot istok i obilaznica Dimitrovgrad, a radovi su u toku na deonici Bancarevo - Crvena Reka.

strana 1 od 219 idi na stranu