Srbija

Petak, 22.02.2019.

15:11

Vučić: Do 2012. gašene fabrike, sada ih samo otvaramo

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su do 2012-2013. godine fabrike ugašene, dok se danas otvaraju, jer nova radna mesta doprinose boljem životu građana.

Izvor: Tanjug

Vučić: Do 2012. gašene fabrike, sada ih samo otvaramo
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić je, na otvaranju fabrike u Raški, dodao da je danas u Kraljevu posetio fabriku kreveta "Moja soba", porodice Petrović, koja, kaže, odlično radi i napreduje.

"To su ljudi sami uradili, a mi ćemo gledati da pomognemo, na nivou obuke radnika, na nivou subvencija po zaposlenom, podrška u pogledu infrastrukture...", rekao je Vučić i ponovio da su važne porodične kompanije.

Podsetio je da u Kraljevu rade i dve velike kompanije - Leoni i Eurotaj. Leoni, kaže, zapošljava 140 radnika, ali povećaće broj zaposlenih na nekoliko hiljada ljudi, što važi i za Eurotaj.

"Verujem da je to novi život za Kraljevo posle razaranja i uništavanja", podvukao je Vučić.

Predsednik je ukazao da se mora naći rešenje za Matarušku i Bogutovačku banju.

"Moramo da pomognemo domaćinima u ovom kraju, po selima, koji prave etno sela duž Doline jorgovana", konstatovao je Vučić.

Dodao je da u tom kraju imamo Žiču, Maglič, Studenicu, više veoma važnih srednjovekovnih objekata i manastira, te da se mora obezbediti veća poseta i iskorišćavanje turističkih potencijala.

"Što se Raške tiče, država je dosta pomogala. Ovo je ogromna pomoć i podrška. Očekujem i da put ka Goliji uradimo, kao i neke sadržaje u tom delu, a verujem da to možemo", rekao je Vučić.

Konstatovao je da je Raški potrebna još jedan fabrika, što bi, uz rešavanje problema sa prečišćavanjem otpadnih voda sa Kopaonika, bio veliki rezultat za tu opštinu.

Napomenuo je da iz Raške ide u posetu Tutinu, te da se mora obnoviti put Novi Pazar - Raška, u dužini od 22 kilometra, za šta je već potpisan ugovor.

"To je težak i loš put, mora da bude bolji. Da smo imali bolji put, pitanje je da li bilo nesereća koje su se događale", rekao je predsednik.

Veruje, kaže, da i pored svega, još mnogo može da se uradi u tom kraju.

"Da li ide na bolje? Ide na bolje. Sve smo fabrike ugasili do 2012, 2013. godine, a sada fabrike samo otvaramo, više ne gasimo. To su dobre stvari", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: