"Sa Rusima sve u dan, a najteža deonica do Mađarske" VIDEO

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da se prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina očekuje potpisivanje važnog ugovora za železnicu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

08:57

Foto: Prva, screenshot

Mihajlović je za Prvu TV kazala da je pre svega reč o ugovoru vrednom 230 miliona evra za elektrifikaciju pruge Stara Pazova-Novi Sad, koja će biti završena 2021. godine.

Takođe, jedan od sporazuma će biti i onaj koji se tiče izgradnje dispičerskog centra a za taj projekat se već dve godine radi tehničko-projekta dokumentacije i trebalo biu da napokon reši upravljanje železničkim i putničkim saobraćajem.

Na pitanje kako je moguće da Srbija tako nešto nema, Mihajlović je kazala da se u prethodnih pet decenija na žalost nije mnogo ulagalo u železnički saobraćaj i istakla da je u 2018. godini rehabilitovano 250 kilometara pruga.

Ona je navela i da će pruga Beograd-Budimpešta biti bez ukrštanja puteva.

Takođe je istakla da se radi na izradi projektne dokumentacije za nastavak rehabilitacije barske pruge.

"Prošle godine smo završili Resnik -Valjevo u dužini od 77 kilometara. Od Valjeva do Vrbnice, odnosno Užica možemo da očekujemo da 2020. počnemo radove. To će biti skoro 200 kilometara rehabilitovane barske pruge", kazala je ona.

Govoreći o saradnji sa Ruskim železnicama, Mihajlovićeva je kazala da je reč o jednoj od najboljih svetskih kompanija i da je saradnja odlična.

"Ruske železnice su svaki ugovor ispoštovale u dan, nijedan jedini problem nismo imali sa njima. Stara Pazova - Novi Sad je najteža deonica na pruzi do Budimpešte, radimo vijadukt, tunel Čortanovci, …", navela je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: