Najveće ulaganje Rusije u istoriji, Srbiji otvorena vrata

Specijalni predstavnik predsednika Rusije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja Dmitrij Peskov predložio je da se Srbija uključi u ruske projekte.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

14:31

Najveće ulaganje Rusije u istoriji, Srbiji otvorena vrata
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Peskov je to predložio na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a reč je o projektima za koje će do 2024. biti izdvojeno 430 milijardi dolara.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog sveobuhvatnog razvoja saradnje dveju zemalja, a posebno zato što se ona širi i na oblast digitalizacije i tehnološkog razvoja.

Vučić je predstavio dostignuća Srbije u toj oblasti, s obzirom na to da izvoz IT usluga raste svake godine za 30 odsto i da će doprinos tog sektora BDP Srbije premašiti pet odsto.

Peskov je rekao da je pozitivno iznenađen srpskim uspesima u inovacijama.

On je predložio da se Srbija uključi u ruske projekte za koje će, kroz plan za digitalnu ekonomiju, do 2024. godine biti izdvojeno 430 milijardi dolara, što je najveće ulaganje u razvoj Rusije u njenoj istoriji, navodi se u saopštenju.

Vučić je izrazio zahvalnost Putinu i Ruskoj Federaciji na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: