Dok čekamo velelepnu stanicu na NBG - kuda i kako busom iz BG FOTO

Dok čekamo da se sagradi nova autobuska stanica na Novom Beogradu, pitanje je odakle ćemo putovati iz prestonice dok traju radovi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Trenutno, radovi iza glavne autobuske stanice u Savskom amfiteatru, tačnije blizu prvih zgrada Beograda na vodi, svedoče da će tu biti preseljeni neki peroni i da će to biti privremena stanica, ili bar parkiralište za autobuse.

Šta se tačno gradi, i zašto baš u Savskom amfiteatru, kada je najavljen objekat veličine 1.200 kvadratnih metara ispod konstrukcije pristupnih puteva Mostu na Adi, koji je trebalo da bude privremena autobuske stanica, dok se ne sagradi nova?

(Budući izgleda nove autobuske stanice na NBG, foto: Beobuild)
(Budući izgleda nove autobuske stanice na NBG, foto: Beobuild)

Nezvanično, saznali smo da je Grad preduzeću BAS odobrio privremenu građevinsku dozvolu za objekat saobraćajne namene na tom prostoru, a taj deo će biti u funkciji dok se ne sagradi nova stanica u Bloku 42.

Foto: B92
Foto: B92

B92.net pokušao je da dobije konkretne odgovore i od BAS, ali do danas nismo uspeli.

Foto: B92
Foto: B92

Kako su nam rekli, pripremaju materijal sa svim potrebnim informacijama za medije, a pre svega pripremaju obaveštenje za prevoznike.

Foto: B92
Foto: B92

Osim ovoga, nadležne u BAS smo pitali i zašto se ne koristi prostor na Novom Beogradu, na kome je bila predviđena privremena stanica pre završetka nove (gorepomenut prostor kod Mosta na Adi), zašto se odvijaju radovi baš pored gradilišta "Beograda na vodi", čija je to odluka, ali i kada je konačan rok za završtek radova za budući BAS...

Foto: B92
Foto: B92

Podsetimo, prema prethodnim najavama, do kraja godine trebalo bi da bude završen deo autobuske stanice na Novom Beogradu koji će, tvrde nadležni, imati i šalter-salu i toalete i svu signalizaciju.

Peroni na koje sada pristižu autobusi trebalo bi da budu napušteni i porušeni.

Srbija

strana 1 od 274 idi na stranu