"Izjava je skandalozna, zaista sam šokiran“

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izvinilo se građanima Srbije zbog izjave Milene Antić tokom gostovanja na RTS-u.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

15:07

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Resorno ministarstvo se izvinjava zbog, kako se navodi, negativne izjave predstavnice tog Ministarstva Milene Antić, koja je u Beogradskog hronici, između ostalog, kazala i to da "poslodavci zapošljavaju žene da rade a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Ministar za rad Zoran Đorđević rekao je da je ova izjava skandalozna i naložio da gospođa Antić snosi adekvatne sankcije, piše u saopštenju ali se ne navodi o kakvoj sankciji je reč.

„Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak. Ovo će biti poslednja opomena njoj i svima drugima, ovakve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju. Natalitet je naš cilj broj jedan i nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece”, poručio je Đorđević, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: