Bebac: Velikom broju majki plata manja godinu dana

Roditeljski portal Bebac upozava da će novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici velikom broju majki biti drastično umanjena plata na porodiljskom bolovanju

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

17:28

Bebac: Velikom broju majki plata manja godinu dana
Foto: Thinkstock

"Izmene koje je doneo novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom trebalo je da bar u nekoj meri poboljša položaj roditelja u Srbiji. Međutim, u praksi će ovaj zakon doneti veću štetu velikom broju mama koje će godinu dana imati manju platu i to u najkritičnijem i finansijski najzahtevnijem periodu", navodi se na portalu.

Dodaje se da će sve majke, koje nisu radile 18 meseci u kontinuitetu pre otvaranja trudničkog bolovanja, imati umanjene zarade, da trudničko bolovanje neće ulaziti u obračun naknade za porodiljsko pa tako ako trudnica na samo dva dana otvori bolovanje, u obračun joj neće ući period nakon toga.

"Minimalni iznos zarade zagarantovan je samo određenom broju trudnica i to samo u periodu od prva tri meseca od rođenja deteta. Država je novim zakonom zaštitila sebe ali ne i trudnice i mame", ocenjeno je na portalu bebac.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: