Amerikanci obilaze Vojvodinu, ko je sve u delegaciji?

Delegacija sastavljena od predstavnika više kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država boravi u Vojvodini, piše novosadski Dnevnik.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

10:16

Amerikanci obilaze Vojvodinu, ko je sve u delegaciji?
Foto: Thinkstock

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković primio je predstavnike osiguravajuće kompanije ,,Brotherhood Mutual“, predstavnike ,,Do It Best“, najvećeg svetskog lanca maloprodajnih objekata gotovih proizvoda, kao i predstavnike korporativnog sektora i preduzetnike iz SAD.

Susret je organizovan kako bi se članovi delegacije upoznaju sa investicionim potencijalima AP Vojvodine i mogućnostima investiranja, sa posebnim osvrtom na ,start-ap preduzeća. Učesnik susreta bio je i potpredsednik za finansije i finansijski direktor kompanije ,,Do It Best“, Daglas J. Rot, koji je ukazao na veliko interesovanje američkih ulagača za mogućnosti i potrebe uspostavljanja predstavništava kompanija iz lanca trgovina ove korporacije.

,,Brotherhood Mutual“ je američka osiguravajuća kuća sa kancelarijom u Saveznoj državi Indijana, koja prevashodno sarađuje sa verskim, obrazovnim i srodnim institucijama, kao i sa privrednim sektorom, pružajući usluge osiguranja za više od 150.000 klijenata širom Sjedinjenih Država, sa tendencijom učešća i na svetskim tržištima. Predsednik te osiguravajuće kuće, Mark Robinson, koji je na njenom čelu već čitavu deceniju, istakao je važnost razmene iskustava i informacija koje utiču na dalji tok pregovora i poslovnu politiku svih zainteresovanih strana sa intencijom ulaganja kapitala u Vojvodinu.

Predstavnici američkih kompanija koje posluju u oblasti prehrambene, proizvodne i kozmetičke industrije, bili su posebno zainteresovani za oblast pčelarstva u Vojvodini, s obzirom na rastući problem u Sjedinjenim Državama po pitanju evidentnog smanjenja broja pčelinjih kolonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: